Argenta BIC code in België

De BIC of SWIFT code van Argenta in België is ARSPBE22. Deze code is nodig voor internationale overschrijvingen richting een rekeningnummer van Argenta in België. Tip: Je kan de code hieronder kopiëren en plakken:

Hoe is de BIC code van Bank Argenta samengesteld?

  • ARSP = Code van de bank. Deze code is uniek voor elke bank en is een korte versie die verwijst naar de naam ‘Argenta Spaarbank’
  • BE = De landcode van België
  • 22 = De locatiecode van Antwerpen, waar de hoofdzetel van Argenta gevestigd is

Wat is een BIC code?

Een BIC code, ook wel SWIFT code genoemd, is een internationale identificatiecode voor banken. De code bestaat uit 8 letters en cijfers en wordt gebruikt om een bank te identificeren bij internationale overschrijvingen.

Waar vind ik de BIC code van Argenta?

De SWIFT code van Argenta staat op verschillende plaatsen vermeld, waaronder:

  • De achterkant van uw bankkaart
  • Uw rekeningafschriften
  • De website van Bank Argenta

Wat moet ik doen als ik de BIC code niet zeker weet?

Als u de BIC code van Argenta niet zeker weet en extra wil checken, kunt u deze opvragen bij uw bank

Voorbeeld van een internationale overschrijving

Als iemand bijvoorbeeld een overschrijving wilt doen naar uw Argenta rekening en de overschrijving komt vanuit het buitenland, dan moet u de volgende informatie opgeven:

  • Uw naam
  • Het IBAN-nummer van uw rekening
  • De BIC code van Bank Argenta

In dit voorbeeld zou de BIC code die u moet doorgeven als ontvanger dus ARSPBE22 zijn.

Nog BIC codes nodig?

Raadpleeg dan ons overzicht met alle BIC codes van banken in België.

Conclusie

De BIC code van Argenta in België is ARSPBE22. Deze code is nodig voor internationale overschrijvingen. U kunt de code vinden op verschillende plaatsen, waaronder de achterkant van uw bankkaart, uw rekeningafschriften en de website van Argenta. Als u de code niet zeker weet, kunt u deze opvragen bij uw bank.

Tip: Hebt u nog geen rekening?

Dient u van iemand een bedrag te ontvangen en hebt u nog geen rekening? Dan kan u makkelijk online een rekening openen bij een klassieke grootbank als KBC, die een fantastische bank app heeft, of bij een uitdager als Medirect, een bank die altijd zeer mooie rentes aanbiedt.

Disclaimer

Let op: Dit is geen professioneel advies. Ga voor financieel advies altijd langs bij u uw bank, financiële instelling of raadgever alvorens u een financiële transactie uitvoert. Wij kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor mogelijk onvolledige of incorrecte informatie op deze website en verkopen zelf geen producten.

Scroll naar boven