Crelan BIC code in België

De BIC of SWIFT code van Crelan in België is NICABEBB. Deze code is nodig voor internationale overschrijvingen richting een rekeningnummer van Crelan bank in België. Tip: Je kan de code hieronder kopiëren en plakken:

Hoe is de BIC code van Crelan samengesteld?

  • NICA = Code van de bank. Deze code is uniek voor elke bank en verwijst in dit geval naar Nationaal Instituut voor Landbouwkrediet (de oorspronkelijke naam van de bank vooraleer ze opgegaan is in Crelan)
  • BE = De landcode van België
  • BB = De locatiecode van Brussel, de hoofdstad van België.

Wat is een BIC code?

Een BIC code, ook wel SWIFT code genoemd, is een internationale identificatiecode voor banken. De code bestaat uit 8 letters en cijfers en wordt gebruikt om een bank te identificeren bij internationale overschrijvingen.

Waar vind ik de BIC code van Crelan?

De SWIFT code van Crelan staat op verschillende plaatsen vermeld, waaronder:

  • De achterkant van uw bankkaart
  • Uw rekeningafschriften
  • De website van Crelan

Wat moet ik doen als ik de BIC code niet zeker weet?

Als u de BIC code van Crelan niet zeker weet en extra wil checken, kunt u deze opvragen bij uw bank

Voorbeeld van een internationale overschrijving

Als iemand bijvoorbeeld een overschrijving wilt doen naar uw Crelan rekening en de overschrijving komt vanuit het buitenland, dan moet u de volgende informatie opgeven:

  • Uw naam
  • Het IBAN-nummer van uw rekening
  • De BIC code van Crelan

In dit voorbeeld zou de BIC code die u moet doorgeven als ontvanger dus NICABEBB zijn.

Conclusie

De BIC code van Crelan in België is NICABEBB. Deze code is nodig voor internationale overschrijvingen. U kunt de code vinden op verschillende plaatsen, waaronder de achterkant van uw bankkaart, uw rekeningafschriften en de website van Crelan. Als u de code niet zeker weet, kunt u deze opvragen bij uw bank.

Tip: Hebt u nog geen rekening?

Dient u van iemand een bedrag te ontvangen en hebt u nog geen rekening? Dan kan u makkelijk online een rekening openen bij een klassieke grootbank als KBC, die een fantastische bank app heeft, of bij een uitdager als Medirect, een bank die altijd zeer mooie rentes aanbiedt.

Disclaimer

Let op: Dit is geen professioneel advies. Ga voor financieel advies altijd langs bij u uw bank, financiële instelling of raadgever alvorens u een financiële transactie uitvoert. Wij kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor mogelijk onvolledige of incorrecte informatie op deze website en verkopen zelf geen producten.

Scroll naar boven