Fintro BIC code in België

De BIC of SWIFT code van Fintro in België is GEBABEBB. Deze code is nodig voor internationale overschrijvingen richting een rekeningnummer van Fintro bank in België. Tip: Je kan de code hieronder kopiëren en plakken:

Hoe is de BIC code van Fintro samengesteld?

  • GEBA = Code van de bank. Deze code is uniek voor elke bank en verwijst in dit geval naar Generale Bank (de oorspronkelijke naam van de bank vooraleer ze opgegaan is in BNP Paribas Fortis, de moedermaatschappij waar Fintro deel van uitmaakt)
  • BE = De landcode van België
  • BB = De locatiecode van Brussel, de hoofdstad van België.

Wat is een BIC code?

Een BIC code, ook wel SWIFT code genoemd, is een internationale identificatiecode voor banken. De code bestaat uit 8 letters en cijfers en wordt gebruikt om een bank te identificeren bij internationale overschrijvingen.

Waar vind ik de BIC code van Fintro?

De SWIFT code van Fintro staat op verschillende plaatsen vermeld, waaronder:

  • De achterkant van uw bankkaart
  • Uw rekeningafschriften
  • De website van Fintro

Wat moet ik doen als ik de BIC code niet zeker weet?

Als u de BIC code van Fintro niet zeker weet en extra wil checken, kunt u deze opvragen bij uw bank

Voorbeeld van een internationale overschrijving

Als iemand bijvoorbeeld een overschrijving wilt doen naar uw Fintro rekening en de overschrijving komt vanuit het buitenland, dan moet u de volgende informatie opgeven:

  • Uw naam
  • Het IBAN-nummer van uw rekening
  • De BIC code van Fintro

In dit voorbeeld zou de BIC code die u moet doorgeven als ontvanger dus GEBABEBB zijn.

Nog BIC codes nodig?

Raadpleeg dan ons overzicht met alle BIC codes van banken in België.

Conclusie

De BIC code van Fintro in België is GEBABEBB. Deze code is nodig voor internationale overschrijvingen. U kunt de code vinden op verschillende plaatsen, waaronder de achterkant van uw bankkaart, uw rekeningafschriften en de website van Fintro. Als u de code niet zeker weet, kunt u deze opvragen bij uw bank.

Tip: Hebt u nog geen rekening?

Dient u van iemand een bedrag te ontvangen en hebt u nog geen rekening? Dan kan u makkelijk online een rekening openen bij een klassieke grootbank als KBC, die een fantastische bank app heeft, of bij een uitdager als Medirect, een bank die altijd zeer mooie rentes aanbiedt.

Disclaimer

Let op: Dit is geen professioneel advies. Ga voor financieel advies altijd langs bij u uw bank, financiële instelling of raadgever alvorens u een financiële transactie uitvoert. Wij kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor mogelijk onvolledige of incorrecte informatie op deze website en verkopen zelf geen producten.

Scroll naar boven