KBC BIC code in België

De BIC of SWIFT code van KBC in België is KREDBEBB. Deze code is nodig voor internationale overschrijvingen richting een rekeningnummer van KBC bank in België. Tip: Je kan de code hieronder kopiëren en plakken:

Hoe is de BIC code van KBC samengesteld?

  • KRED= Code van de bank. Deze code is uniek voor elke bank en verwijst in dit geval naar Kredietbank (de oorspronkelijke naam van de bank vooraleer ze opgegaan is in KBC )
  • BE = De landcode van België
  • BB = De locatiecode van Brussel, de hoofdstad van België.

Wat is een BIC code?

Een BIC code, ook wel SWIFT code genoemd, is een internationale identificatiecode voor banken. De code bestaat uit 8 letters en cijfers en wordt gebruikt om een bank te identificeren bij internationale overschrijvingen.

Waar vind ik de BIC code van KBC?

De SWIFT code van KBC staat op verschillende plaatsen vermeld, waaronder:

  • De achterkant van uw bankkaart
  • Uw rekeningafschriften
  • De website van KBC

Wat moet ik doen als ik de BIC code niet zeker weet?

Als u de BIC code van KBC niet zeker weet en extra wil checken, kunt u deze opvragen bij uw bank

Voorbeeld van een internationale overschrijving

Als iemand bijvoorbeeld een overschrijving wilt doen naar uw KBC rekening en de overschrijving komt vanuit het buitenland, dan moet u de volgende informatie opgeven:

  • Uw naam
  • Het IBAN-nummer van uw rekening
  • De BIC code van KBC

In dit voorbeeld zou de BIC code die u moet doorgeven als ontvanger dus KREDBEBB zijn.

Conclusie

De BIC code van KBC in België is KREDBEBB. Deze code is nodig voor internationale overschrijvingen. U kunt de code vinden op verschillende plaatsen, waaronder de achterkant van uw bankkaart, uw rekeningafschriften en de website van KBC. Als u de code niet zeker weet, kunt u deze opvragen bij uw bank.

Tip: Hebt u nog geen rekening?

Dient u van iemand een bedrag te ontvangen en hebt u nog geen rekening? Dan kan u makkelijk online een rekening openen bij een klassieke grootbank als KBC, die een fantastische bank app heeft, of bij een uitdager als Medirect, een bank die altijd zeer mooie rentes aanbiedt.

Disclaimer

Let op: Dit is geen professioneel advies. Ga voor financieel advies altijd langs bij u uw bank, financiële instelling of raadgever alvorens u een financiële transactie uitvoert. Wij kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor mogelijk onvolledige of incorrecte informatie op deze website en verkopen zelf geen producten.

Scroll naar boven