Brandverzekering Corona Direct

Ben je eigenaar of huurder van een appartement of huis, dan loop je een aantal risico’s. Zo kan je te kampen krijgen met een brand, inbraak, glasbreuk of zelfs een overstroming. Om je te wapenen tegen die risico’s kan je een brandverzekering nemen.

Wat is een brandverzekering?

De brandverzekering – beter bekend als woon- of woningverzekering – van Corona Direct dekt financiële schade aan je woning bij brand en waterschade, maar ook diefstal en poging tot inbraak. De woningverzekering per kubieke meter garandeert zelfs 100% heropbouwwaarde van je woning!

Wat zijn de voor- en nadelen van een brandverzekering?

Voordelen

  • Bescherming van de waarde van je woning én inboedel in geval van een brand, waterschade …
  • Dekking van jouw aansprakelijkheid wanneer derden schade lijden, bijv. wanneer de boom in jouw tuin op het dak van de buren valt.

Nadelen

  • Elke verzekering heeft zo haar beperkingen en uitsluitingen. Wil je een overzicht van alle details en exact weten wat er wel en niet gedekt wordt, dan kan je een kijkje nemen in de algemene voorwaarden van je polis.

Wat wordt er gedekt door een brandverzekering?

Corona Direct heeft 3 types van woonverzekering: voor eigenaars, verhuurders en huurders.

Brandverzekering eigenaar

De woonverzekering per kubieke meter is een unieke formule. Corona Direct kiest ervoor om je woning te verzekeren op basis van het volume. Zo ben je nooit te veel of te weinig verzekerd.

Je kan ofwel je woning én je inboedel laten verzekeren, enkel je woning of enkel je inboedel.

Brandverzekering verhuurder

Je woning als verhuurder laten verzekeren is een goed idee. Wanneer je huurder niet verantwoordelijk is voor de schade aan je huis of appartement, ben jij aansprakelijk voor de kosten. Dit kan bijvoorbeeld zijn in het geval van waterschade, een kortsluiting of stormschade. Je kan ervoor kiezen om enkel je woning te verzekeren of om je woning én je inboedel te laten verzekeren.

Brandverzekering huurder

Corona Direct heeft 3 transparante en flexibele formules van brandverzekeringen voor huurders: Homie Standard, Homie Plus en Homie Premium.

De verzekeringen dekken schade door brand, rook en ontploffing, inbraak en vandalisme, natuurrampen, schade door kortsluiting van elektrische toestellen, waterschade, schade door storm, hagel, sneeuw- en ijsdruk, rechtsbijstand, glasbreuk, ontdooiing van koelinstallaties, schade door voertuigen of omvallende bomen, schade aan derden en hun bezittingen, slotenmakerkosten, bluskosten …

Bij elk schadegeval betaal je zelf de franchise (een deel van de kosten).

Is een brandverzekering verplicht?

Hoewel een brandverzekering voor eigenaars in België niet verplicht is, wordt ze in de meeste gevallen wel opgelegd door de bank wanneer je bijvoorbeeld een lening afsluit. Voor huurders is een brandverzekering sinds enkele jaren wettelijk verplicht.

Hoe kan je een brandverzekering afsluiten of opzeggen?

Een brand- of woonverzekering afsluiten bij Corona Direct is supereenvoudig. Je kan je 100% digitaal laten verzekeren, in slechts enkele klikken. In tegenstelling tot vele andere verzekeraars, kan je bij Corona Direct een contract per maand afsluiten. Je kan dus snel van formule veranderen, elke maand, gewoon online.

Je verzekering opzeggen? Ook dat is in 1 klik gebeurd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven