Motorverzekering Corona Direct

Ben je de trotse eigenaar van een motor en wil je er graag de baan mee op? Dan zal je een verplichte verzekering moeten afsluiten. Met de motorverzekering van Corona Direct kan je veilig én voordelig op weg!

Wat is een motorverzekering?

Een motorverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid is een verplichte verzekering voor bestuurders van een motor. Deze verzekering waarborgt schade aan derden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een motorverzekering?

Voordelen

 • Niet gereden, geld terug
  Een eerlijke motorverzekering per kilometer waarbij je enkel betaalt voor je gereden kilometers: zo geef je zeker geen cent te veel uit! Jij schat op voorhand in hoeveel kilometer je ongeveer zal rijden op een jaar. Op basis hiervan berekent Corona Direct je premie. Indien na een jaar blijkt dat je minder hebt gereden dan je geschatte kilometers, wordt het verschil terugbetaald. Heb je meer gereden? Dan hoef je niet bij te betalen. Eerlijk is eerlijk!
 • 3 unieke formules, in lijn met jouw noden
  Kies uit de unieke formules van Corona Direct. Ook voor elektrische motorrijders!
 • 24/7 beschikbaar
  Corona Direct is 24/7 voor jou beschikbaar, ook bij schade.

Nadelen

 • De Burgerlijke Aansprakelijkheidsmotorverzekering dekt geen lichamelijke schade van de bestuurder of de aansprakelijke van het ongeval. Hiervoor dien je de optionele bestuurdersverzekering te nemen.
 • De wettelijke minimumverzekering geldt niet wanneer je je motorrijtuig professioneel gebruikt voor het transport van personen of goederen.

Wat wordt er gedekt door een motorverzekering?

Corona Direct biedt 3 formules voor je motorverzekering aan, in lijn met jouw behoeftes. Kies voor een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid, Kleine Omnium of Full Omnium. Geen paniek: welke formule je ook kiest, je kan met een gerust gemoed de baan op!

Burgerlijke aansprakelijkheid is een verplichte wettelijke minimumverzekering die schade aan derden waarborgt.

Een kleine omniumverzekering is een aanvullende verzekering op de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering en waarborgt schade aan je motor waar je zelf niets aan kan doen. Denk bijvoorbeeld aan diefstal, brand, schade door loslopende dieren, storm- of hagelschade of sneeuwdruk. Je hebt bovendien recht op een vervangwagen.

Bij een full omniumverzekering geniet je echt van een maximale bescherming van je motor. Je profiteert van alle dekkingen van de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering én die van de kleine omnium. Daarnaast word je vergoed bij een perte totale van je motor en voor schade aan je eigen motor indien je in fout bent.

Sluit je graag nog een aanvullende verzekering voor je motor af? Dan kan je kiezen uit een bijstandsverzekering (bijstandspakket voor al je voertuigen en je hele gezin), een rechtsbijstandsverzekering (dekking rechtskosten in geval van een rechtszaak) en een bestuurdersverzekering (vergoeding bij letsels of overlijden in geval van een ongeval in fout).

Hoe kan je een motorverzekering afsluiten of opzeggen?

Afsluiten

Een motorverzekering afsluiten bij Corona Direct is heel eenvoudig. Bereken je prijs in 5 minuten en onderteken je offerte digitaal. Corona Direct zorgt zelf voor een aangetekende opzeg bij je huidige verzekeraar. Handig!

Opzeggen

De motorverzekering van Corona Direct wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd. Wil je je polis opzeggen, dan moet je minstens 3 maanden voor de vervaldag het contract stopzetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven