Uitvaartverzekering Corona Direct

We willen allemaal liefst zo zorgeloos mogelijk genieten van het leven. Daarom is kiezen voor een uitvaartverzekering een veilige beslissing. Je bespaart je familie er immers de kosten en zorgen van je begrafenis mee. En je geeft jezelf er ook gemoedsrust mee, welke leeftijd je ook hebt.

Wat is een uitvaartverzekering?

Het kostenplaatje van een gemiddelde begrafenis kan oplopen tot wel 10.000 euro. Met een uitvaartverzekering spaar je op voorhand voor je begrafenis of crematie. Op die manier, ontzorg je je naasten financieel. Een uitvaartverzekering van Corona Direct is een individuele levensverzekering. Je sluit de verzekering af voor een bepaald bedrag – variërend van 2.250 tot 10.000 euro – en spaart gedurende 10, 15 of 20 jaar een bedrag naar keuze. Corona Direct betaalt het verzekerde kapitaal uit aan de persoon die je begrafenis betaalt en regelt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een uitvaartverzekering?

Voordelen

 • Wereldwijde dekking
  Kom je te overlijden in het buitenland? Dan betaalt Corona Direct de repatriëringskosten. Zo worden je naasten daar niet mee belast. Een mooi gebaar voor je gezin. Maar ook voor alleenstaanden is een uitvaartverzekering een geruststelling!
 • Geen doktersattest nodig
  Ongeacht jouw gezondheidssituatie, kan je bij Corona Direct een uitvaartverzekering afsluiten. We vragen je niet om een medisch attest voor te leggen. Je kinderen tot 18 jaar worden gratis meeverzekerd! Dit geldt vanaf ze 6 maanden oud zijn.
 • Vrije keuze begrafenisondernemer
  Jij hebt zelf de touwtjes in handen wat de keuze van de begrafenisondernemer betreft.

Nadelen

 • Wanneer de verzekerde persoon sterft door een ziekte of natuurlijke dood tijdens de eerste twee jaar na de startdatum van de polis, betaalt Corona Direct een beperkt bedrag uit.
 • De uitkeringen en premies zijn niet fiscaal aftrekbaar.
 • Je kan geen uitvaartverzekering afsluiten bij Corona Direct indien je in het buitenland woont.

Wat wordt er gedekt door een uitvaartverzekering bij Corona Direct?

Sluit je een uitvaartverzekering af bij Corona Direct, dan bepaal je zelf het bedrag waarvoor je een verzekering wil afsluiten. Bovendien kies je zelf of je je bijdrage maandelijks of jaarlijks wil betalen.

Het verzekerde overlijdenskapitaal wordt uitbetaald aan de persoon die instaat voor het uitvoeren of betalen van je begrafenis.

Hoe kan je een uitvaartverzekering afsluiten of opzeggen?

Afsluiten

Een uitvaartverzekering afsluiten bij Corona Direct is eenvoudig. Je kan je 100% digitaal laten verzekeren, in slechts enkele klikken. Je bent verzekerd van zodra je de eerste verzekeringspremie betaald hebt.

Opzeggen

Om je uitvaartverzekering op te zeggen dien je Corona Direct schriftelijk te informeren en te stoppen met het betalen van je premie. Er geldt geen opzegtermijn zoals bij andere verzekeringen. Nadat je stopt met het betalen van je premie heb je de keuze om het tot dan gespaarde bedrag te laten staan zodat je naasten dit ontvangen wanneer je overlijdt, of je kan ervoor kiezen om het gespaarde bedrag aan jou te laten uitbetalen. Hou er rekening mee dat wanneer je je bedrag vroegtijdig opvraagt, het kapitaal een stuk lager zal liggen dan het gespaarde bedrag. Dit is dus niet de meest voordelige keuze.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven