Top 5 meest verkochte thuisbatterijen

Merk Type Capaciteit Vermogen Prijs Garantie
Tesla
Powerwall 2.0
13,5 kWh
5 kW
Vanaf € 10.000
10 jaar
Huawei
Luna 2000-15
14,5 kWh
5 kW
Vanaf € 9.000
10 jaar
LG
Chem RESU
9,8 kWh
5 kW
Vanaf € 8.000
10 jaar
SonnenBatterie
Performance10
11 kWh
9,9 kW
Vanaf € 15.000
10 jaar
SolarEdge
StorEdge
10kWh
5 kW
Vanaf € 9.000
10 jaar

Onze thuisbatterij top 5 toegelicht

De Tesla Powerwall 2.0 is de meest verkochte thuisbatterij in de wereld, goed voor ongeveer 20% van de markt. Het is dan ook logisch dat we deze op de eerste plaats hebben gezet. De LG Chem RESU en de Huawei Luna 2000 zijn de andere populaire thuisbatterijen in de wereld.

De verkoop van thuisbatterijen in de wereld is de afgelopen jaren sterk gestegen. Dit is te wijten aan een aantal factoren, waaronder de stijgende energieprijzen, de toenemende populariteit van zonnepanelen en de overheidssubsidies voor de aanschaf van thuisbatterijen.

Tips bij het kiezen van een thuisbatterij

Bij het kiezen van een thuisbatterij zijn er een aantal factoren waarmee rekening moet worden gehouden, waaronder:

  • Capaciteit: De capaciteit van een thuisbatterij bepaalt hoeveel energie deze kan opslaan. De optimale capaciteit hangt af van je individuele behoeften en budget.
  • Vermogen: Het vermogen van een thuisbatterij bepaalt hoeveel energie deze kan leveren. Het is belangrijk om te kiezen voor een batterij met voldoende vermogen om je apparaten van stroom te voorzien.
  • Kosten: De kosten van een thuisbatterij zijn een belangrijke factor om te overwegen. De prijzen variëren afhankelijk van het merk, het model en de capaciteit van de batterij.
  • Garantie: De garantie van een thuisbatterij geeft aan hoe lang de fabrikant de batterij zal dekken tegen defecten.
  • Compatibiliteit: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de thuisbatterij compatibel is met je zonnepaneleninstallatie.

Kan je een thuisbatterij zelf installeren?

In theorie kan je die zelf installeren om kosten te besparen, al zouden we dat zelf niet aanbevelen. Dit omwille van 2 redenen:

  • Risico: Het installeren van een thuisbatterij is een complex proces. Als je het niet goed doet, kan dit leiden tot schade of zelfs letsel.
  • Garantie: De garantie van de thuisbatterij kan vervallen als je deze niet door een gecertificeerde installateur laat installeren.

Daarom hebben we getracht bij de richtprijs de installatiekost bij te rekenen, zodat je een idee krijgt van de totale prijs.

Hoe wij een thuisbatterij vergelijken

Om deze vergelijkende tabel voor een thuisbatterij op te stellen, zijn we vertrokken vanuit onze persoonlijke kennis en deze hebben we aangevuld met informatie die de producenten aangeven op hun website. Kortom, we geven tips en inspiratie waarop je kan letten als je zelf op zoek gaat. Dit artikel is geen professioneel advies, louter een reflectie van onze persoonlijk visie. Ga voor professioneel advies op maat altijd langs bij een erkend installateur of verkoper van thuisbatterijen.

Interessante berichten

No post found!

Scroll naar boven