Top 5 zonnepanelen

Merk Type Rendement Levensduur Richtprijs per stuk
SunPower
Maxeon 3
22,6%
40 jaar
€ 450
LG
NeON 2
22,2%
30 jaar
€ 350
Trina Solar
Duomax V
21,5%
25 jaar
€ 300
JA Solar
JAM72S
21,3%
25 jaar
€ 250
Q CELLS
NeONQ.PEAK DUO 5G-144
21,2%
25 jaar
€ 250

Let op, deze top 5 vertegenwoordigt louter onze persoonlijke visie

Onze zonnepanelen top 5 toegelicht


Natuurlijk, hier is meer informatie over elk van de zonnepanelen in onze top 5:

SunPower Maxeon 3

SunPower Maxeon 3 is een glas-glas zonnepaneel met een hoog rendement van 22,7%. Het is gemaakt van Maxeon 3-cellen, die efficiënter zijn dan traditionele siliciumcellen. SunPower Maxeon 3 heeft ook een lange levensduur van 40 jaar.

LG NeON 2

LG NeON 2 is een monokristallijn zonnepaneel met een rendement van 22,2%. Het is gemaakt van monokristallijn silicium, dat efficiënter is dan polykristallijn silicium. LG NeON 2 heeft ook een lange levensduur van 30 jaar.

Trina Solar Duomax V

Trina Solar Duomax V is een polykristallijn zonnepaneel met een rendement van 21,5%. Het is gemaakt van polykristallijn silicium, dat goedkoper is dan monokristallijn silicium. Trina Solar Duomax V heeft een levensduur van 25 jaar.

JA Solar JAM72S

JA Solar JAM72S is een monokristallijn zonnepaneel met een rendement van 21,3%. Het is een goedkoper alternatief voor SunPower-panelen. JA Solar JAM72S heeft een garantie van 12 jaar en een levensduur van 25 jaar.

Q CELLS Q.PEAK DUO 5G-144

Q CELLS Q.PEAK DUO 5G-144 is een monokristallijn zonnepaneel met een rendement van 21,2%. Het is een betrouwbaar paneel met een lange levensduur van 30 jaar. Q CELLS Q.PEAK DUO 5G-144 heeft een garantie van 10 jaar.

Zonnepanelen tips

Tips bij het kiezen van zonnepanelen

Als je op zoek bent naar zonnepanelen, zijn hier enkele tips om je te helpen bij het kiezen:

  • Rendement: Het rendement geeft aan hoeveel energie het zonnepaneel omzet in elektriciteit. Hoe hoger het rendement, hoe meer energie het paneel zal opwekken.
  • Prijs: De prijs van zonnepanelen varieert afhankelijk van het type, het merk en de prestaties.
  • Garantie: De garantie geeft aan hoe lang de fabrikant het zonnepaneel zal dekken tegen defecten.
  • Levensduur: Zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 30 jaar.
  • Vergelijk verschillende offertes: Vraag bij verschillende installateurs offertes aan. Zo kun je de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden.
  • Laat je goed adviseren: Laat je adviseren door een erkende installateur. Zo weet je zeker dat je de juiste zonnepanelen voor jouw situatie kiest.

Conclusie

Alle vijf zonnepanelen in onze top 5 zijn van hoge kwaliteit en zullen je huis voorzien van schone, hernieuwbare energie. De beste keuze voor jou hangt af van je individuele behoeften en budget. Als je op zoek bent naar het meest efficiënte paneel, is SunPower Maxeon 3 de beste optie. Als je op zoek bent naar een goede prijs-kwaliteitverhouding, is LG NeON 2 een goede keuze. Als je op zoek bent naar een betaalbaar alternatief, is Trina Solar Duomax V een goede optie. Als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief voor SunPower-panelen, is JA Solar JAM72S een goede optie. En als je op zoek bent naar een betrouwbaar paneel met een lange levensduur, is Q CELLS Q.PEAK DUO 5G-144 een goede optie.

Hoe wij zonnepanelen vergelijken

Om deze vergelijkende tabel voor zonnepanelen op te stellen, zijn we vertrokken vanuit onze persoonlijke kennis en deze hebben we aangevuld met informatie die de producenten aangeven op hun website. Kortom, we geven tips en inspiratie waarop je kan letten als je zelf op zoek gaat. Dit artikel is geen financieel of professioneel advies, louter een reflectie van onze persoonlijk visie. Ga voor profesionneel advies op maat altijd langs bij een erkend installateur of verkoper van zonnepanelen.

Interessante berichten

No post found!

Scroll naar boven