Prijzen van verzekeringsmaatschappijen onder het vergrootglas

Verzekeringen Vergelijken

[astra_breadcrumb]
Een verzekering is een must have

Welke verzekeringen heb ik nodig?

In België is een verzekering in verschillende situaties verplicht

Als je in België pakweg de baan op wil met de auto, een woning wil huren in Vlaanderen of Wallonië of een werknemer wil inschrijven, zijn dat situaties waarin het onderschrijven van een verzekering verplicht is. Daarnaast zijn er heel wat gevallen waarin het hebben van een verzekering sterk aangeraden wordt. Denk maar aan een familiale verzekering, die 9 op 10 Belgen heeft, of een brandverzekering eigenaar. Die is niet verplicht door de overheid, maar stel je maar eens voor dat je woning afbrandt en je geen brandverzekering had, dan verlies je in één klap je hele hebben en houden. Kortom, verzekeringen hebben een lage plezier-factor maar een hoge impact als je ze niet had.

Verzekeringen vergelijken

Er zijn 3 manieren om een verzekering te nemen: online, via een verzekeringsmakelaar of een agentschap. Deze verschilt bij elke verzekeraar.

Verzekeringen zijn dus ofwel verplicht, ofwel sterk aanbevolen om ze te nemen om jezelf en je gezin te behoeden voor een zware financiële tegenslag. Daarom vinden we het belangrijk de prijzen van verschillende verzekeringsmaatschappijen eens naast elkaar te zetten. We doen dat niet om je te adviseren, maar wel om je een inzicht te geven in waarop je moet letten als je gaat berekenen en vergelijken voor je eigen situatie.

Bij vergelijkeninbelgie.be vergelijken we voor jou onder andere de volgende verzekeringen:
Autoverzekering
Brandverzekering huurder
Brandverzekering eigenaar
Hondenverzekering
Fietsverzekering
Familiale verzekering
Hospitalisatieverzekering
Tandverzekering

We geven ook telkens mee of je de verzekering rechtstreeks online, via een onafhankelijk verzekeringsmakelaar of via een agentschap kan onderschrijven. Want daarin zijn in België heel wat verschillen: In het buitenland kan je quasi alle verzekeringen online afsluiten, maar in België is nog altijd een zeer uitgebreid makelaarsnetwerk aanwezig.

Vergelijk prijzen van verzekeringen bij betrouwbare verzekeringsmaatschappijen, waaronder:

Suggesties

Mis je een verzekering op onze website?

Laat het ons dan weten via onderstaand formulier.

Scroll naar boven