We vergelijken fietsbijstand in België

Home » Verzekeringen » Fietsbijstand vergelijken

We delen vrijblijvend alle prijzen*:

Verzekeraar Product Prijs 1 fiets Prijs 4 fietsen (gezin) Meer weten?
logo europ assistance
Gesponsord
 • Europ Assistance Bike fietsbijstand
 • Pechverhelping in BeNeLux + Duitsland + Frankrijk
 • Online afsluitbaar
€ 40,00
per jaar
€ 90,01
per jaar
logo vab
 • VAB fietsbijstand
 • Pechverhelping in BeNeLux
 • Online afsluitbaar
€ 49,00
per jaar
€ 107,00
per jaar
logo touring
 • Touring fietsbijstand
 • Pechverhelping in België + 100km over de grens
 • Online afsluitbaar
€ 49,00
per jaar
€ 107,00
per jaar

Het nut van een fietsbijstand

Heb ik een fietsbijstand nodig?

Een fietbijstand is zeker niet verplicht, maar wanneer je ergens van huis met je fiets langs de kant staat, zou je ongetwijfeld willen dat je er één had.

De pechverhelping voor een fiets staat immers 24/7 klaar om je te komen helpen bij een ongeval, pech met je fiets, diefstal van je fiets of een lekke band. De sleep- en pechdienst zal in zo’n geval ter plaatste komen om de schade te herstellen. In ongeveer 80% van alle gevallen, kan het probleem ter plaatse opgelost worden door de specialist.

In de uitzonderlijke gevallen waarbij de fiets niet kan worden hersteld, wordt er gewerkt met het ’thuiskomstprincipe’. De fiets wordt dan doorgaans naar een fietsenmaker gebracht zodat je alsnog je fietstocht naar huis kan verder zetten of de fiets wordt naar jouw thuis gesleept zodat je kan langsgaan bij een fietsenmaker in de buurt.

De dekking van een fietsbijstand

Waarop letten bij een fietsbijstand?

Er zijn een aantal zaken waarop je moet letten bij een fietsbijstand:

 • Type voertuig: Sommige fietsbijstanden dekken heel wat voertuigen zoals (elektrische) fietsen, lichte vervoermiddelen, speed pedelecs, motorfietsen en scooters. Let er dus goed op dat het type voertuig dat je wil verzekeren in de polis zit.
 • Landen: Kijk goed naar de landen waar een fietsbijstand gegeven wordt, want sommige polissen dekken enkel de BeNelux. Dat betekent dus dat je geen bijstand mag verwachten wanneer je pakweg in Duitsland of Frankrijk gaat fietsen.
 • Aantal personen: Ben je met meerdere personen in het gezin? Dan kan het voordeliger zijn om een fietsbijstand pakket af te sluiten voor 2 personen of voor het volledige gezin (4 personen). Stel dat je voor 4 fietsen telkens een individuele dekking af zou sluiten, dan zou de prijs meteen een stuk hoger zijn dan wanneer je deze in een pakket steekt.

Wij vergelijken fietsbijstand bij de volgende aanbieders:

Bij wie kan je fietsbijstand apart simuleren?

De verzekeraars die online een fietsbijstand simulatie (zonder verzekering eraan gekoppeld) aanbieden zijn:
1. Europ Assistance
2. VAB
3. Touring
We gaan in dit voorbeeld op zoek naar pechverhelping voor een fiets van een alleenstaande en een tweede keer voor een gezin met 4 fietsen.
Maak steeds voor je eigen situatie en gezinssituatie zelf de vergelijking bij de verschillende aanbieders.
Wil je voor jouw persoonlijke situatie ook een prijs simuleren?

*De prijzen die getoond worden in deze simulatie zijn bedoeld als voorbeeld voor wie op zoek gaat naar een fietsbijstand en geen professioneel advies. Alle prijzen zijn berekend op publiek beschikbare websites met telkens dezelfde gegevens, namelijk voor een alleenstaande persoon en vervolgens voor een gezin van 4 personen. Deze tarieven zijn berekend op 03/01/2023.

Dit is geen financieel advies en enkel een voorbeeldsimulatie van de prijzen die we voor deze situatie bekomen hebben. Ga voor financieel advies op maat altijd langs bij een erkend verzekeringsmakelaar.

Interessante berichten

Scroll naar boven