Vergelijk GSM abonnementen met onbeperkte data (50 GB tot 300GB)

[astra_breadcrumb]

We delen alle prijzen van mobiele abonnementen*:

Abonnement Bellen SMS Mobiele data Prijs/maand Meer info
logo proximus
Mobile Maxi
onbeperkt
onbeperkt
50GB
€29,99 €19,99
voor 1 jaar
logo orange
Orange Go Intense
onbeperkt
onbeperkt
70GB
€35 €25
heel je contract
logo hey
hey! 80GB
onbeperkt
onbeperkt
80GB
160GB na 1 jaar
€25
logo mobile vikings
Vikings 70GB
onbeperkt
onbeperkt
70GB
€29
MEEST GEKOZEN
logo base
Base 100GB
onbeperkt
onbeperkt
100GB
€39 €29
levenslang
logo proximus
Mobile Unlimited
onbeperkt
onbeperkt
300GB
5G speed!
€49,99 €34,99
voor 1 jaar
logo orange
Orange Go Extreme
onbeperkt
onbeperkt
300GB
€47€37
heel je contract

*In België is geen enkel abonnement volledig onbeperkt in data. Daarom richten we ons in dit onderzoek op abonnementen die 50 GB tot 300 GB per maand data aanbieden.

Onbeperkt mobiel internet in België

Is onbeperkte data in België ook echt volledig onbeperkt?

Nee, onbeperkt mobiel internet in België is niet echt onbeperkt. Alle Belgische telecomoperatoren hebben op dit moment een datalimiet van 300 GB voor hun onbeperkte abonnementen. Dit betekent dat je na 300 GB nog steeds gratis verder kunt surfen, maar wel aan een veel lagere snelheid. De snelheid wordt dan beperkt tot 512 Kbps, wat ongeveer gelijk is aan de snelheid van een oude 56K modem.

Deze datalimiet is ingevoerd door het BIPT, de Belgische telecomregulator. De bedoeling hiervan is om te voorkomen dat een kleine groep gebruikers een te groot deel van het beschikbare netwerkcapaciteit verbruikt.

Daarom tonen we in deze lijst alle mobiele abonnementen die op dit moment verkrijgbaar zijn die 50 GB mobiel internet of meer per maand aanbieden.

In de praktijk is het voor de meeste gebruikers onwaarschijnlijk dat ze de datalimiet van 300 GB zullen overschrijden. Zelfs als je veel video’s streamt, muziek downloadt en online games speelt, is het erg moeilijk om meer dan 300 GB per maand te verbruiken.

Waarop letten bij het zoeken van een mobiel abonnement met onbeperkt internet?

Als je een mobiel abonnement zoekt met onbeperkt internet, zijn er een aantal dingen waarop je moet letten:

  • Datalimiet

Alle Belgische telecomoperatoren hebben een datalimiet van 300 GB voor hun onbeperkte abonnementen. Dit betekent dat je na 300 GB nog steeds gratis verder kunt surfen, maar wel aan een veel lagere snelheid. De snelheid wordt dan beperkt tot 512 Kbps, wat ongeveer gelijk is aan de snelheid van een oude 56K modem.

  • Prijs

Mobiele abonnementen met onbeperkt internet zijn over het algemeen duurder dan abonnementen met een beperkt datavolume. Het is daarom belangrijk om verschillende abonnementen te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

  • Extra functies

Naast onbeperkt internet bieden veel mobiele abonnementen ook extra functies, zoals onbeperkt bellen en sms, gratis belminuten naar het buitenland. Het is belangrijk om te bepalen welke functies voor jou belangrijk zijn, zodat je het abonnement kunt kiezen dat het beste bij je past.

  • Bereken je dataverbruik

Voordat je een abonnement afsluit, is het interessant om te berekenen hoeveel data je per maand verbruikt. Dit kun je doen door een datateller-app te gebruiken.

Wij vergelijken GSM abonnementen van volgende Telecom-aanbieders:

Wie heeft het goedkoopste GSM abonnement?

Zoals hierboven aangehaald is de goedkoopste afhankelijk van wat jouw wensen zijn.
Maar algemeen beschouwd is dit de top 5, in willekeurige volgorde:
1. Proximus
2. Hey!
3. Base
4. Mobile Vikings
5. Orange
Wil je voor jouw persoonlijke situatie ook de huidige tarieven weten?

*Deze vergelijking is een onafhankelijke publicatie, opgesteld in november 2023 en dient als eerste indicatie voor wie op zoek gaat naar een GSM abonnement. Voor deze vergelijking van GSM abonnementen zijn de op dat moment geldende tarieven op de respectievelijke websites opgenomen. Aangezien telecomaanbieders constant prijs-, en abonnementswijzigingen en (tijdelijke) promo’s doorvoeren, verwijzen we door naar de websites in kwestie om de meest meest actuele prijs te consulteren. Dat kan eenvoudig door te klikken op de aanbieders in bovenstaande tabel.

Interessante berichten

Scroll naar boven