Vergelijk GSM abonnementen met onbeperkte data (40 GB tot 300GB)

We delen alle prijzen van mobiele abonnementen met onbeperkt internet*:

Abonnement Bellen SMS Mobiele data Prijs/maand Meer info
logo proximus
Mobile Maxi
onbeperkt
onbeperkt
50GB
5G speed!
€29,99 €19,99
EERSTE 6 MAANDEN
logo youfone
Youfone onbeperkt 40GB
Onbeperkt
Onbeperkt
40 GB
€20
logo orange
Orange Go Intense
onbeperkt
onbeperkt
70GB
€35 €22
eerste 12 maanden
logo base
Base 80GB
onbeperkt
onbeperkt
80GB
€29 €23
levenslang
logo hey
hey! 80GB
onbeperkt
onbeperkt
80GB
160GB na 1 jaar
€25
logo mobile vikings
Vikings 70GB
onbeperkt
onbeperkt
70GB
€29
MEEST GEKOZEN
logo base
Base 200GB
onbeperkt
onbeperkt
200GB
€39 €31
levenslang
logo orange
Orange Go Extreme
onbeperkt
onbeperkt
300GB
€47€33
eerste 12 maanden
logo proximus
Mobile Unlimited
onbeperkt
onbeperkt
300GB
5G speed!
€49,99 €34,99
EERSTE 6 MAANDEN

*In België is geen enkel abonnement volledig onbeperkt in data. Daarom richten we ons in dit onderzoek op abonnementen die 40 GB of meer per maand data aanbieden.

Onbeperkt mobiel internet in België

Is onbeperkte data in België ook echt volledig onbeperkt?

Neen, onbeperkt mobiel internet in België is niet echt onbeperkt. Op dit moment hebben alle Belgische telecomoperatoren een datalimiet van 300 GB voor hun onbeperkte abonnementen. Dit betekent dat je na 300 GB nog steeds gratis kunt surfen, maar aan een veel lagere snelheid. De snelheid wordt vervolgens beperkt tot 512 Kbps, wat vergelijkbaar is met de snelheid van een 56K modem.

De Belgische telecomregulator BIPT heeft deze databeperking opgelegd. De bedoeling is om te voorkomen dat een te klein aantal gebruikers een te grote hoeveelheid capaciteit van het netwerk gebruikt.

Om deze reden tonen we in deze lijst alle mobiele abonnementen die momenteel beschikbaar zijn en 40 GB of meer maandelijks mobiele internet bieden.

Nu, de meeste gebruikers overschrijden zullen waarschijnlijk nooit de 300 GB-datalimiet overschrijden. Het is moeilijk om een maandelijks verbruik van meer dan 300 GB te bereiken, zelfs als je veel video’s streamt, muziek downloadt en online games speelt.

Waarop letten bij het kiezen van een GSM abonnement met onbeperkt internet?

Als je een mobiel abonnement met onbeperkt internet zoekt, moet je rekening houden met een aantal dingen:

  • Databeperking: Voor onbeperkte abonnementen hebben alle Belgische telecomoperatoren een limiet van 300 GB aan dataverkeer. Dit betekent dat je na 300 GB nog steeds gratis kunt surfen, maar aan een veel lagere snelheid. De snelheid wordt vervolgens beperkt tot 512 Kbps, wat vergelijkbaar is met de snelheid van een eerder gebruikte 56K modem.
  • Prijs: Mobiele abonnementen met een beperkt datavolume zijn meestal duurder dan die met onbeperkt internet. Als gevolg hiervan is het essentieel om verschillende abonnementen te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
  • Extra opties: Veel mobiele abonnementen bieden niet alleen onbeperkt internet, maar ook extra functies zoals onbeperkt bellen en sms en gratis belminuten naar het buitenland. Om een abonnement te kiezen dat het beste bij je past, moet je weten welke functies voor jou belangrijk zijn.
  • Dataverbruik: Voordat u een abonnement afsluit, kan het interessant zijn om te bepalen hoeveel gegevens u elke maand gebruikt. Een datateller-app is een manier om dit te doen.

Wij vergelijken GSM abonnementen van volgende Telecom-aanbieders:

Wie biedt het goedkoopste GSM abonnement?

Zoals hierboven aangehaald is de goedkoopste afhankelijk van wat jouw wensen zijn.
Maar algemeen beschouwd is dit de top 5, in willekeurige volgorde:
1. Proximus
2. Hey!
3. Base
4. Mobile Vikings
5. Orange
Wil je voor jouw persoonlijke situatie ook de huidige tarieven weten?

*Deze vergelijking is een onafhankelijke publicatie, opgesteld in februari 2024 en dient als eerste indicatie voor wie op zoek gaat naar een GSM abonnement. Voor deze vergelijking van GSM abonnementen met onbeperkt mobiele data zijn de op dat moment geldende tarieven op de respectievelijke websites opgenomen. Aangezien telecomaanbieders constant prijs-, en abonnementswijzigingen en (tijdelijke) promo’s doorvoeren, verwijzen we door naar de websites in kwestie om de meest meest actuele prijs te consulteren. Dat kan eenvoudig door te klikken op de aanbieders in bovenstaande tabel.

Scroll naar boven