Ozempic: Review en ervaringen

Ozempic is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van diabetes type 2 en overgewicht. Het is een injecteerbaar medicijn dat werkt door de hoeveelheid insuline en GLP-1 in het lichaam te verhogen. GLP-1 is een hormoon dat de eetlust vermindert en het gevoel van verzadiging verhoogt.

Klinische effectiviteit

Ozempic is klinisch bewezen effectief bij het helpen afvallen. In een studie met maar liefst 13.000 deelnemers met overgewicht of obesitas verloren de deelnemers die Ozempic gebruikten gemiddeld 15,3 kg in 68 weken, vergeleken met 2,4 kg bij de deelnemers die een placebo gebruikten.

Veiligheid

Ozempic wordt over het algemeen als veilig beschouwd. De meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, braken, diarree, constipatie, hoofdpijn en vermoeidheid. Deze bijwerkingen zijn meestal mild.

Dosering en gebruik

Ozempic wordt eenmaal per week geïnjecteerd onder de huid. De aanbevolen startdosering is 0,25 mg, die na 4 weken kan worden verhoogd naar 0,5 mg en na 8 weken naar 1 mg.

Prijs en verkrijgbaarheid

Ozempic is enkel verkrijgbaar bij apotheken op recept. Je betaalt al snel rond de €250 per maand en wordt enkel terugbetaald voor mensen met diabetes type 2, niet voor mensen die willen afvallen. Een jaar Ozempic gebruiken komt dus al snel neer op een jaarlijkse kost van €3.000.

Pluspunten

  • Klinisch bewezen effectief
  • Over het algemeen veilig
  • Kan leiden tot aanzienlijk gewichtsverlies

Minpunten

  • Kan bijwerkingen geven, zoals misselijkheid, braken, diarree, constipatie, hoofdpijn en vermoeidheid
  • Prijzig
  • Beperkte voorraad door de enorme toestroom
  • Onduidelijk wat er gebeurt met de gewonnen kilo’s wanneer je stopt met Ozempic, want we lezen bij enkele gebruikers dat die er gewoon terug bij komen.

Conclusie

Ozempic is een effectief en veilig geneesmiddel dat kan helpen afvallen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat Ozempic geen wondermiddel is. Om blijvend af te vallen is het belangrijk om ook een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging te combineren met het gebruik van Ozempic.

Disclaimer
Deze pagina werd niet geschreven door een medisch professional. De informatie in deze review is louter gebaseerd op onze persoonlijke ervaringen en op de informatie die te vinden is in wetenschappelijke studies. Deze pagina is dan ook geen medisch advies. Als u vragen heeft over een bepaald medicijn, neem dan altijd contact op met een arts of apotheker.
Scroll naar boven