CM hospitalisatieverzekering: Review

De Christelijke Mutualiteit (CM) is een van de grootste en meest prominente ziekenfondsen in België. Het is een Belgische mutualiteit met een christelijke en humanitaire achtergrond, en het biedt verschillende ziektekostenverzekeringsdiensten aan zijn leden.

Zo biedt het ook een hospitalisatieverzekering aan zijn leden. In dit artikel zoomen we dieper in op de voordelen en nadelen van deze verzekeraar:

Voordelen

  • Betaalbare premie: De CM biedt een brede waaier aan dekkingen aan tegen zeer scherpe prijzen.
  • Goede basisdekking: De CM hospitalisatieverzekering is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een goede basisdekking en tegelijk betaalbare verzekering.
  • Wachttijd: Wachttijd van slechts 3 maanden

Nadelen

  • Geen derdebetalersysteem: Verwacht bij de CM geen derdebetalersysteem zoals bij de hospitalisatieverzekering van DKV. Je dient alle documenten en factureren immers zelf te regelen met het ziekenhuis en door te geven aan de CM. Bij DKV wordt de factuur echter door DKV rechtstreeks met het ziekenhuis geregeld en hoef je niets te doen. Bereid je dus voor op veel administratie als je bij de CM bent en toch naar het ziekenhuis moet.
  • Geen verzekeraar: De dekking bij een ziekenfonds is doorgaans minder uitgebreid en met een hogere franchise dan bij een verzekeraar, zo zijn er doorgaans minder zware ziektes gedekt en ligt de franchise, het deel dat je zelf dient bij te betalen, doorgaans hoger.
  • Geen verzekeringsmakelaar: Er is geen verzekeringsmakelaar of agentschap die je ondersteunt bij aangiftes of problemen. Je dient alles met de CM rechtstreeks te regelen.

Conclusie

De hospitaalplan verzekering van de Christelijke Mutualiteit is een prima keuze als je een aan een zo goedkoop mogelijke prijs een basisdekking wil hebben. Wees je er tegelijk wel van bewust dat je bij schade niet bij een makelaar/agentschap terecht kan en je alles zelf dient te regelen met het ziekenhuis, wat doorgaans geen pretje is.

Tips voor het afsluiten van een hospitalisatieverzekering

Wie is de CM?

De CM heeft een lange geschiedenis en is geworteld in de katholieke sociale traditie. Het doel van de CM is om de gezondheidszorg toegankelijk te maken en te zorgen voor de gezondheid en het welzijn van zijn leden.

De CM biedt een breed scala aan diensten, waaronder gezondheidsverzekeringen, terugbetalingen voor medische kosten, preventieve gezondheidsprogramma’s en andere voordelen voor haar leden. Ze hebben kantoren en lokale afdelingen over het hele land en spelen een belangrijke rol in de Belgische gezondheidszorg.

Houd er rekening mee dat er in België verschillende ziekenfondsen en mutualiteiten zijn, elk met hun eigen achtergrond en waarden. De Christelijke Mutualiteit is er een van en bedient specifiek leden die zich identificeren met de christelijke en humanitaire traditie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven