Wat is de BIC of SWIFT code van Crelan?

Als klant van Crelan bank kun je de volgende BIC code of SWIFT code gebruiken wanneer iemand jou die vraagt:

Wat is de betekenis van deze BIC code van Crelan?

  • NICA = Code van de bank. Deze code is uniek voor elke bank en verwijst in dit geval naar Nationaal Instituut voor Landbouwkrediet (de oorspronkelijke naam van de bank vooraleer ze opgegaan is in Crelan)
  • BE = De landcode van België
  • BB = De locatiecode van Brussel, de hoofdstad van België.

Het is belangrijk om te weten dat de BIC-code van Crelan niet mag verward worden met het IBAN-nummer van Crelan. De BIC-code wordt specifiek gebruikt voor internationale transacties.

Waar vind ik de BIC code van Crelan?

De SWIFT code van Crelan staat op verschillende plaatsen vermeld, waaronder:

  • De achterkant van uw bankkaart
  • Uw rekeningafschriften
  • De website van Bank Crelan
  • Je kan ze ook gewoon navragen bij jouw lokaal Crelan kantoor

Nog andere BIC codes nodig?

Raadpleeg dan gewoon ons handig overzicht met BIC codes van alle banken in België.

Samengevat

De BIC code van Crelan in België is NICABEBB. Deze code is nodig voor internationale overschrijvingen. U kunt de code vinden op verschillende plaatsen, waaronder de achterkant van uw bankkaart, uw rekeningafschriften en de website van Crelan. Als u de code niet zeker weet, kunt u deze opvragen bij uw lokaal bankkantoor. Je kan ze ook makkelijk kopiëren van deze website.

Tip: Hebt u nog geen rekening?

Dient u van iemand een bedrag te ontvangen en hebt u nog geen rekening? Dan kan u makkelijk online een rekening openen bij een klassieke grootbank als KBC, die een fantastische bank app heeft, of bij een challenger als Medirect, een bank die altijd zeer mooie rentes in zijn aanbod heeft.

Disclaimer: Dit is geen professioneel advies. Ga voor financieel advies altijd langs bij u uw bank, financiële instelling of raadgever alvorens u een financiële transactie uitvoert. Wij kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor mogelijk onvolledige of incorrecte informatie op deze website en verkopen zelf geen producten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven