Wie zijn de grootste banken in België?

In België zijn er vijf grote banken die samen ongeveer 90% van de markt voor bankdiensten vertegenwoordigen. Deze banken zijn:

  1. BNP Paribas Fortis
  2. KBC
  3. ING België
  4. Belfius
  5. Argenta

BNP Paribas Fortis is de grootste bank in België, met een marktaandeel van 33%. De maatschappij is een dochteronderneming van de Franse bankgroep BNP Paribas, die actief is in meer dan 70 landen. BNP Paribas Fortis is de oudste bank in België en heeft een uitgebreid netwerk van kantoren en geldautomaten.

KBC is de tweede grootste bank in België, met een marktaandeel van 27%. De maatschappij is een Belgische bank die actief is in België, Luxemburg en Nederland. KBC is een van de grootste banken in Europa en biedt een breed scala aan producten en diensten aan.

ING België is de derde grootste bank in België, met een marktaandeel van 19%. De maatschappij is een dochteronderneming van de Nederlandse bankgroep ING, die actief is in meer dan 40 landen. ING België is een van de grootste banken in Europa en biedt een breed scala aan producten en diensten aan.

Belfius is de vierde grootste bank in België, met een marktaandeel van 16%. De maatschappij is een Belgische bank die actief is in België en Luxemburg. Belfius is de grootste bank in handen van de Belgische overheid en biedt een breed scala aan producten en diensten aan.

Argenta is de vijfde grootste bank in België, met een marktaandeel van 5%. De maatschappij is een Belgische bank die actief is in België. Argenta is een van de grootste spaarbanken in België en biedt een breed scala aan producten en diensten aan.

De Belgische bankensector is geliberaliseerd, wat betekent dat consumenten vrij zijn om hun eigen bank te kiezen. Dit heeft geleid tot een toename van het aantal banken in België. Consumenten kunnen nu kiezen uit een breed scala aan producten en diensten, waaronder verschillende tarieven, contracten en verzekeringen.

Hier is een overzicht van de belangrijkste kenmerken van elke bank:

BankMarktaandeelLand van herkomstKenmerken
BNP Paribas Fortis33%FrankrijkOudste bank in België, uitgebreid netwerk van kantoren en geldautomaten
KBC27%BelgiëEen van de grootste banken in Europa, breed scala aan producten en diensten
ING België19%NederlandEen van de grootste banken in Europa, breed scala aan producten en diensten
Belfius16%BelgiëDe grootste bank in handen van de Belgische overheid, breed scala aan producten en diensten
Argenta5%BelgiëEen van de grootste spaarbanken in België, breed scala aan producten en diensten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven