Wie zijn de grootste verzekeringsmaatschappijen in België?

Volgens de cijfers van Assuralia, de sectorfederatie van de verzekeringssector in België, zijn de 10 grootste verzekeringsmaatschappijen in België in 2023:

  1. Ag Insurance
  2. AXA Belgium
  3. Baloise
  4. Belfius verzekeringen
  5. KBC verzekeringen

Laat ons deze 5 verzekeringsmaatschappijen even onder de loep nemen:

  1. AG Insurance is de grootste verzekeringsmaatschappij in België, met een marktaandeel van 25%. De maatschappij is onderdeel van de Belgische verzekeringsgroep Ageas, die ook actief is in andere Europese landen.
  2. AXA Belgium is de tweede grootste verzekeringsmaatschappij in België, met een marktaandeel van 16%. De maatschappij is onderdeel van de Franse verzekeringsgroep AXA, die actief is in meer dan 60 landen.
  3. Baloise is de derde grootste verzekeringsmaatschappij in België, met een marktaandeel van 12%. De maatschappij is onderdeel van de Zwitserse verzekeringsgroep Baloise, die actief is in meer dan 15 landen.
  4. Belfius verzekeringen is de vierde grootste verzekeringsmaatschappij in België, met een marktaandeel van 11%. De maatschappij is onderdeel van de Belgische bank Belfius.
  5. KBC verzekeringen is de vijfde grootste verzekeringsmaatschappij in België, met een marktaandeel van 9%. De maatschappij is onderdeel van de Belgische bank KBC.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven