Reisverzekering Europ Assistance

Kijk je al reikhalzend uit naar je volgende vakantie? Maar ben je er nog niet helemaal uit of je nu een verzekering moet nemen en zo ja, welke? Lees dan zeker verder. Wij leggen hieronder haarfijn uit wat een reisverzekering van Europ Assistance precies inhoudt en wat de voordelen zijn van zo’n verzekering.

Wat is een jaarlijkse reisverzekering?

Met een reisverzekering kan je met een gerust gemoed op vakantie gaan. In geval van problemen, worden o.a. je medische kosten en repatriëring terugbetaald. Maar ook voor de terugbetaling van niet-genoten vakantiedagen of bijstand in geval van een natuurramp, kan je je beroepen op je reisverzekering. Om zorgeloos te kunnen genieten van deze voordelen betaal je een jaarlijkse bijdrage aan je verzekeraar.

Wat zijn de voor- en nadelen van een jaarlijkse reisverzekering?

Voordelen

  • Verzekering op maat van jouw behoeften en voorkeuren. Jij bepaalt of je kiest voor een scherp geprijsde basisreisverzekering (Light), een optimale reisverzekering voor al je jaarlijkse reizen (Smart), een uitgebreide reisverzekering voor je sportvakanties (Sport) of een all-in-reisverzekering om in volle gemoedsrust te kunnen genieten van al je reizen (VIP).
  • Dankzij een jaarlijkse reisverzekering geniet jij het hele jaar door van je vakanties, met een gerust hart.
  • Binnen de 24u beschermd!

Nadelen

  • Je betaalt een jaarlijkse bijdrage. Dus ook wanneer je slechts 1x op vakantie gaat, betaal je voor een volledig jaar. Dit nadeel kan je trouwens makkelijk omzeilen door het afsluiten van een tijdelijke reisverzekering: met een even gerust hart reizen, aan een scherpere prijs.

Wat wordt er gedekt door een jaarlijkse reisverzekering?

Europ Assistance heeft 4 types van jaarlijkse reisverzekeringen: Light, Smart, Sport en VIP. Elk type dekt zowel je medische kosten als je medische repatriëring en vervroegde terugkeer, waar je ook bent.

Ga je een reisverzekering Smart, Sport of VIP aan, dan geniet je daarnaast van bijstand op en buiten de skipiste, bijstand in geval van een natuurramp, terugbetaling van niet-genoten vakantiedagen en opsporings- en reddingskosten.

Reisverzekeringen type Sport en VIP dekken bovendien sportmateriaal en sportlessen en bagageverzekering. Bij een VIP-reisverzekering wordt ook de materiële schade aan je huurwagen vergoed.

Sluit je een reisverzekering bij Europ Assistance af, dan worden alle annulerings- en wijzigingskosten van je privéreis vergoed, tot het maximumbedrag voorzien in elke formule. Annulerings- en wijzigingskosten van zakenreizen worden enkel vergoed in geval van de VIP-formule.

Moet je altijd een jaarlijkse reisverzekering afsluiten?

Ben je geen globetrotter maar geniet je wel graag van je jaarlijkse vakantie, citytrip of skireis? Goed nieuws: voor eenmalige reizen of korte trips kan je een tijdelijke reisverzekering afsluiten. Je kan met een even gerust hart op vakantie gaan maar betaalt een stuk minder.

Ook voor tijdelijke reisverzekeringen heeft Europ Assistance 4 aantrekkelijke formules: Tijdelijk City-Trip, Tijdelijk Snow, Tijdelijk en Tijdelijk Long Trip. Analoog aan de jaarlijkse reisverzekering, ben je ook bij een tijdelijke reisverzekering gedekt voor medische kosten en repatriëring en vervroegde terugkeer. Andere dekkingen variëren naargelang de gekozen formule.

Hoe kan je een reisverzekering afsluiten of opzeggen?

Een Europ Assistance reisverzekering afsluiten is kinderspel. Bestel je product of verzekering naar keuze, betaal vandaag online en geniet van een bescherming vanaf morgen!

Verzekering opzeggen? Ook dat kan je probleemloos en snel doen. Bel het nummer 02 541 91 91 tijdens de kantooruren om je contract op de vervaldag stop te zetten.

Scroll naar boven