Autoverzekering AXA

Ben je de trotse eigenaar van een voertuig? Dan dien je die wagen natuurlijk goed te verzekeren. Zowel voor materiële en lichamelijke schade aan anderen, als aan jezelf en je auto. Bij AXA kan je op je twee oren slapen: een autoverzekering op maat, een makelaar aan je zijde en alles makkelijk online regelen. Waar wacht je nog op?

Wat is een autoverzekering?

Met een autoverzekering dek je de financiële en lichamelijke risico’s die je loopt door je deelname in het verkeer. De gevolgen van schade door of met je auto worden zo vergoed.

Wat zijn de voor- en nadelen van een autoverzekering?

Voordelen
  • Dekking van schade aan anderen

Een basisautoverzekering dekt zowel financiële als lichamelijke schade aan anderen.

  • 24/7 takeldienst

Je geniet van een 24/7-bijstand van AXA wanneer je auto niet meer rijdt omwille van een ongeval of na (poging tot) diefstal of brand.

  • Pick-up & delivery

AXA pikt je auto op en brengt ineens een vervangwagen mee. Zo ben jij onmiddellijk terug mobiel!

  • Digitale schadeaangifte

Via een digitale schadeaangifte breng jij je makelaar eenvoudig en snel op de hoogte.

Nadelen
  • Aan elke verzekering hangt natuurlijk een prijskaartje. Dit nadeel heeft bij AXA wel als voordeel dat je kan kiezen uit diverse formules en dus een verzekering op maat kan afsluiten. Je betaalt bovendien enkel datgene wat jij nodig hebt. Rijd je overigens minder dan 15.000 km per jaar? Meld dit dan aan je verzekeraar. Bestuurders die een beperkt aantal kilometers per jaar afleggen, genieten van een mooie korting!

Wat wordt er gedekt door een autoverzekering?

Sluit je een autoverzekering af bij AXA, dan kan je kiezen uit 3 interessante formules, op maat van jouw behoeften én budget.

De formule Burgerlijke aansprakelijkheid is in principe een standaard autoverzekering die bovendien wettelijk verplicht is in zowel België als Nederland. Dit type verzekering dekt materiële én lichamelijke schade aan anderen.

Wil je ook vergoed worden in geval van glasbreuk, brand, (poging tot) diefstal of schade veroorzaakt door de natuur en botsing met dieren? Dan kies je best voor een verzekering Burgerlijke aansprakelijkheid + Mini-Omnium.

Kies je voor de formule Burgerlijke aansprakelijkheid + Omnium, dan geniet je van alle voorgenoemde dekkingen én wordt ook de schade aan je eigen voertuig na een ongeval, vandalisme en kwaadwilligheid volledig vergoed.

Naast de gebruikelijke formules, kan je je gekozen formule uitbreiden met de optie Omni-Assistance, een bescherming bij panne in België en in het buitenland voor je auto of mobilhome.

Hoe kan je een autoverzekering afsluiten?

In slechts 3 eenvoudige stappen kan jij online een AXA-autoverzekering afsluiten. AXA zorgt er tevens voor dat je voertuig ingeschreven wordt bij de DIV én zegt je huidige autoverzekering op.

Stap 1: Bereken de prijs van je autoverzekering in slechts 5 minuten.
Stap 2: Kies jouw ideale autoverzekering, op maat van jouw wensen. Betaal dus enkel voor wat jij nodig hebt.
Stap 3: Betaal je verzekering online. Je ontvangt meteen je contract per mail. Het verzekeringsbewijs ontvang je nadien per post.

Hoe kan je een autoverzekering opzeggen?

Je autoverzekering stopzetten kan je via een aangetekende brief. Verstuur de brief naar de hoofdzetel van AXA:

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel

Normaal gezien zal je zo snel mogelijk een brief terugkrijgen waarin bevestigd wordt dat je verzekering werd stopgezet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven