AXA brandverzekering

Met een brandverzekering wordt je leven makkelijker. Want zowel bij grote schade als in geval van kleine problemen, helpt je makelaar jou uit de nood. Gerust wonen doe je met een AXA-brandverzekering.

Wat is een brandverzekering?

Een woon- of een brandverzekering vergoedt je materiële schade in geval van brand, storm, natuurrampen, blikseminslagen, ontploffingen, water- of elektriciteitsschade, vandalisme, breken en barsten van glas … Je geniet van een complete bescherming dankzij ruime basisdekkingen voor je woning en inboedel.

Wat zijn de voor- en nadelen van een AXA brandverzekering?

Voordelen
  • Dekking op maat

Een AXA-brandverzekering heeft dekkingen op jouw maat, aangepast aan jouw specifieke wensen én aan je budget. Je betaalt bij AXA enkel voor wat je écht nodig hebt.

  • 24/7 bijstand

AXA helpt jou 24/7 in geval van nood, zoals een overstroming of brand. Sla het noodnummer van AXA op in je smartphone zodat je het steeds bij de hand hebt. Je spullen worden uit je woning gered en opgeslagen. Is je woning onbewoonbaar? Dan voorziet AXA opvang voor je kinderen en helpen ze je aan een voorlopige huisvesting.

  • Vlotte schadeafhandeling

In geval van schade, zal er een expert aangesteld worden om de schade op te meten. AXA laat hier niet graag te veel tijd over gaan en werkt daarom met een expertise vanop afstand via video. Jij kan zo eenvoudigweg de schade tonen via je tablet of smartphone. Zo kan de schade snel geraamd worden!

Nadelen
  • Ongeacht of je huurder of eigenaar van een woning bent, is je inboedel niet automatisch verzekerd. Hetzelfde geldt voor je huisdieren. Denk er dus zeker aan deze ook te verzekeren.
  • Elke verzekering heeft zijn beperkingen en vergoedingsplafonds op het vlak van dekkingen. Zo komt de verzekeraar niet tussen in geval van een opzettelijk schadegeval en waterschade door condensatie. Word je slachtoffer van diefstal in je alternatieve woning (garage, bijgebouw, vakantieverblijf, studentenkot …) dan zal je makelaar nagaan of je woning uitgerust is met veiligheidssloten, zoals bijvoorbeeld dubbele sloten met een cilinder- of pompmechanisme.

Wat wordt er gedekt door een brandverzekering?

AXA heeft brandverzekeringen voor eigenaars, huurders en medehuurders. De basisdekkingen van een brandverzekering omvatten schade door brand of storm, elektriciteits- of waterschade, vandalisme, barsten van glas, elektrische schade aan multimedia en huishoudtoestellen, ontdooiing van etenswaren na een elektriciteitspanne … Je kan deze basisverzekering uitbreiden met enkele betalende opties zoals diefstal, zwembad, terras & tuin, zelfstandige activiteit in huis, geparkeerd voertuig …

Is een woon- of brandverzekering verplicht?

Huur je een woning in Vlaanderen of Wallonië, dan ben je wettelijk verplicht een brandverzekering af te sluiten. Als je eigenaar bent van een woning, geldt die verplichting niet altijd en overal. Toch is een brandverzekering tamelijk cruciaal en wordt het sterk aangeraden.

Hoe kan je een brandverzekering afsluiten of opzeggen?

Je kan je brandverzekering 24/7 online afsluiten. In slechts enkele minuten tijd ontdek jij de prijs van jouw verzekering. Teken je vandaag in voor je brandverzekering van AXA, dan ben je vanaf morgen al beschermd. Je brandverzekering opzeggen? Stuur een aangetekend schrijven naar het hoofdkantoor van AXA.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven