AXA Fietsverzekering

Vind je niets heerlijker dan er in het weekend op uit te trekken met je mountainbike of koersfiets? Rijd je naar het werk met je stadsfiets, elektrische fiets of step? Welk type tweewieler je ook verkiest, je doet er goed aan je vervoersmiddel met een degelijke fietsverzekering te beschermen. Met die van AXA dus!

Wat is een fietsverzekering?

Met een fietsverzekering ben je gedekt voor schade aan je fiets of een ander zacht vervoersmiddel in geval van een ongeval. Je geniet bovendien van bijstand en een vervangfiets bij diefstal, pech of een ongeval.

Wat zijn de voor- en nadelen van een AXA fietsverzekering?

Voordelen
  • 1 contract, veelvuldige bescherming

Met een fietsverzekering van AXA bescherm je tot wel 5 vervoersmiddelen tegelijk. Hiervoor hoef je slechts 1 contract af te sluiten.

  • Voor elk type fiets, step …

De AXA-fietsverzekering vergoedt materiële schade aan zowel gewone als elektrische fietsen (mountainbike, stadsfiets, plooifiets, bakfiets, koersfiets, kinderfiets, tandem …) als zachte vervoersmiddelen (elektrische step, skateboard of rolstoel, Segway, hoverboard, monowheel …). Je kan enkel rekenen op een dekking van materiële schade indien je een offerte van een hersteller kan voorleggen.
Tip: koop je een fiets of een ander zacht vervoersmiddel, bewaar dan goed de aankoopfactuur. Dat is handig voor je schadevergoeding in geval van een ongeval of diefstal.

  • Bijstand in geval van diefstal, pech of een ongeval

Sleutels verloren, lekke band, geblokkeerd slot, slachtoffer van vandalisme of diefstal? Jij én je gezin kunnen 24/7 rekenen op bijstand.

Nadelen

  • Een fietsverzekering dekt veel, maar niet alles. Heb je een schadegeval, dan wordt bijvoorbeeld niet alles terugbetaald. Zo zal de franchise of vrijstelling altijd voor jouw rekening zijn. Wordt je fietsuitrusting gestolen? Ook dan zal je verzekering niet tussenkomen. Voor meer gedetailleerde info, kan je je makelaar contacteren.

Wat wordt er gedekt door een fietsverzekering?

Sluit je een fietsverzekering af bij AXA, dan geniet je van tal van dekkingen. Zo heb je recht op bijstand in geval van diefstal, een ongeval of pech. Ook schade aan je fiets of een ander zacht vervoersmiddel wordt vergoed bij een ongeval. Poging tot diefstal of diefstal wordt eveneens gedekt door je verzekering.

AXA doet zelfs nog meer: wordt je fiets gestolen of heb je een ongeval met een defecte fiets als gevolg, dan krijg je tijdelijk een vervangfiets. Zo worden jouw fietstochtjes of verplaatsingen voor woon-werkverkeer niet verstoord!

Je kan je standaard fietsverzekering uitbreiden met een betalende optie Veiligheid van de fietser. Deze optie is zeer nuttig indien je gewond geraakt bij een ongeval. O.a. je medische kosten worden terugbetaald tot een bedrag van 2500 euro.

Is het verplicht om een fietsverzekering af te sluiten?

In tegenstelling tot een autoverzekering, is het afsluiten van een fietsverzekering wettelijk niet verplicht. Enkel in het geval van een autonome speed pedelec is dit verplicht.

Hoe kan je een fietsverzekering afsluiten of opzeggen?

Een fietsverzekering bij AXA kan je makkelijk online afsluiten, of via je verzekeraar. Je fietsverzekering stopzetten kan je per aangetekende brief. Deze dien je te versturen naar de hoofdzetel van AXA.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven