Fietsverzekering Europ Assistance

Trek je er graag op uit met de fiets? Dan doe je er goed aan een fietsverzekering af te sluiten. Zo geniet je van pechverhelping en technische en medische bijstand in geval van pech of een ongeval. Ontdek de fietsverzekering van Europ Assistance: de perfecte bescherming voor jou én je tweewieler!

Wat is een fietsverzekering?

Met een fietsverzekering bescherm je je (elektrische) fiets in geval van diefstal, panne of een ongeval. Je geniet van pechverhelping, technische én medische bijstand. Zowel je fiets als jijzelf zijn dus optimaal beschermd met een fietsverzekering. Zo kan je je met een gerust gemoed verplaatsen!

Wat zijn de voor- en nadelen van een fietsverzekering?

Voordelen
  • Bijstand in geval van ongeval, panne of diefstal van je (elektrische) fiets

Lekke band, sleutels kwijt, slachtoffer van vandalisme, geblokkeerd hangslot of een ander technisch probleem? Europ Assistance biedt jou een uitgebreide pechverhelping zoals een pech- en sleepdienst en technische en medische bijstand.

  • Handige bijstandsapp

De Europ Assistance app (operationeel in heel Europa) is dé oplossing voor pechverhelping en reisbijstand. Je hoeft geen operator te bellen! Ga beschermd en veilig de weg op, en geniet van bijstand, 24/24u.

Nadelen
  • Sommige prestaties, zoals de onmogelijkheid om te rijden of een dringende terugkeer, zijn enkel van kracht in België.
  • Technische pannes die binnen de 5 dagen na de ingang van het contract optreden, worden niet gedekt door Europ Assistance.

Wat wordt er gedekt door een fietsverzekering?

Een fietsverzekering van Europ Assistance dekt tal van zaken. Zo geniet je in de eerste plaats van een uitgebreide pechverhelping. Europ Assistance voorziet een pech- en sleepdienst van je (elektrische) fiets, speed pedelec, motorfiets, scooter of licht vervoersmiddel vanaf je woonplaats. De pechverhelping is geldig is België, Luxemburg, Frankrijk, Nederland en Duitsland.

Je hebt daarnaast recht op technische bijstand bij een ongeval, pech, lekke band of diefstal. Als je fiets niet binnen de 2 uur te herstellen valt, vervoert Europ Assistance je fiets naar een fietsenmaker naar keuze en heb je recht op een vervangfiets of mobiliteitsbudget voor alternatieve vervoersmogelijkheden om je te verplaatsen.

Naast fietsbijstand, kan je profiteren van medische bijstand: een terugbetaling van alle medische kosten in het buitenland tot 12.500 euro en een repatriëring van het slachtoffer (ziekte of ongeval) naar zijn woonplaats of de gewenste reisbestemming.

Wil je exact weten wat er wel en net niet gedekt wordt door je fietsverzekering? Contacteer dan je Europ Assistance makelaar. Zo kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan!

Ben je wettelijk verplicht om een fietsverzekering af te sluiten?

Neen, het is niet verplicht. Maar omwille van de vele voordelen die je geniet met een fietsverzekering, is het absoluut aangeraden er eentje af te sluiten.

Hoe kan je een fietsverzekering afsluiten of opzeggen?

Een Europ Assistance fietsverzekering afsluiten is heel gemakkelijk: je regelt het online of via je makelaar.

Wil je je verzekering opzeggen? Bel dan naar 02 541 91 91 tijdens de kantooruren, om je contract op zijn vervaldag stop te zetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven