Pechverhelping Europ Assistance

Wil je je met een gerust gemoed verplaatsen, zij het met de auto of de fiets? Dan is de pechverhelping van Europ Assistance wat jij nodig hebt: een fiets- of autobijstandsverzekering in geval van een panne, diefstal of een ongeval. Het hoe en wat van zo’n verzekering, ontdek je hieronder!

Wat is pechverhelping?

Pechverhelping of pechbijstand is een overkoepelende term voor fiets- of autobijstand wanneer je fiets of wagen omwille van pech of een ongeval geïmmobiliseerd is. Je makelaar zal er in dat geval voor zorgen dat je fiets of voertuig ter plekke hersteld wordt of gesleept zal worden naar een hersteller.

Wat zijn de voor- en nadelen van pechverhelping?

Voordelen
  • 24/24u bijstand

In 90% van de gevallen, word je binnen de 45 minuten geholpen, waar dan ook in België. Je kan rekenen op pechverhelping, 24/24u.

  • Handige pechverhelping app

Met de handige app van Europ Assistance kan je bijstand aanvragen voor je voertuig of fiets na pech. Ook voor medische problemen in het buitenland kan je een bijstandsaanvraag indienen. Je hoeft dus geen operator meer te bellen. Europ Assistance stuurt meteen de dichtstbijzijnde pechverhelper ter plaatse.

Nadelen
  • Niet alles wordt gedekt door een pechbijstandsverzekering. Zo worden technische pannes aan je voertuig of (elektrische) fiets binnen de 5 dagen na ingang van het contract niet gewaarborgd.
  • Sommige prestaties zijn enkel van kracht in België: onmogelijkheid om te rijden met je fiets, dringende terugkeer …

Wat wordt er gedekt door pechverhelping?

Europ Assistance biedt 2 types van pechverhelping aan: Drive en Bike. Drive bijstand is een pechverhelping voor al je dagelijkse verplaatsingen met de wagen. Bike is een jaarlijkse fietsbijstandsverzekering waarop je je kan beroepen indien je een ongeval hebt met je (elektrische) fiets of in geval van een panne of diefstal.

Drive biedt pechverhelping vanaf je woonplaats. Denk aan technische bijstand in geval van een lekke band, batterijproblemen, verkeerde brandstof, diefstal, een ongeval, autopech, vandalisme …

Je voertuig wordt desgewenst gesleept naar een garage of hersteller naar keuze indien het niet binnen de 2 uur hersteld kan worden. Europ Assistance brengt je ook terug naar huis. Naast technische bijstand aan je wagen, dekt de verzekering ook de kosten gekoppeld aan de terugkeer van alle inzittenden van het geïmmobiliseerde voertuig tot de woonplaats.

Bike biedt eveneens pechverhelping vanaf je woonplaats. Je geniet van technische bijstand bij een ongeval, diefstal, pech of een lekke band. Je (elektrische) fiets, speed pedelec, brommer … wordt naar een hersteller naar keuze vervoerd, indien het vervoersmiddel niet binnen de 2 uur hersteld kan worden. Naast technische bijstand, kan je rekenen op medische bijstand. Zo is er repatriëring van het slachtoffer voorzien, in geval van een ziekte of een ongeluk. Je medische kosten in het buitenland worden eveneens terugbetaald.

Hoe kan je een contract voor pechverhelping afsluiten of opzeggen?

Een contract voor pechverhelping sluit je heel eenvoudig online af. In slechts enkele klikken ben je verzekerd en kan je met een gerust gemoed de weg op, per fiets of met de auto.

Opzeggen kan je via een aangetekend schrijven. Of neem contact op met Europ Assistance via het nummer 02 541 91 91.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven