DVV Autoverzekering

Heb je een nieuw of een tweedehands voertuig gekocht? Dan hoort daar natuurlijk een gepaste verzekering bij. Want je wil in geval van schade of een ongeval niet voor nog meer onaangename verrassingen te staan komen. Bekijk de formules van DVV en ontdek welk type verzekering geschikt is voor jouw wagen.

Wat is een autoverzekering?

Een basisautoverzekering dekt de schade die je veroorzaakt aan derden. Een uitgebreidere verzekering zoals een omnium waarborgt daarnaast alle schade die je loopt omwille van een onvoorziene gebeurtenis. Ook alle schade die je eigen wagen oploopt tijdens een ongeval waarbij jij in fout bent, wordt gedekt door zo’n aanvullende omniumverzekering.

Wat zijn de voor- en nadelen van een DVV autoverzekering?

Voordelen
  • Je hebt recht op een vervangwagen.
  • Je geniet van gratis Europ Assistance-bijstand, 24/7.
  • Je betaalt tot 20% minder als je wagen weinig CO2 uitstoot.
  • Je geniet van een korting als je tussen 23 en 35 jaar oud bent.
  • Persoonlijke aanpak van DVV: een consulent beheert jouw dossier persoonlijk en snel.
Nadelen
  • De burgerlijke aansprakelijkheidsautoverzekering dekt geen schade aan je eigen wagen noch lichamelijke schade van de aansprakelijke voor het ongeval of van de bestuurder.
  • De omniumverzekeringen (mini of full) waarborgen geen lichamelijke schade en materiële schade van de tegenpartij.

Wat wordt er gedekt door een autoverzekering?

DVV heeft 3 autoverzekeringsformules: burgerlijke aansprakelijkheid, mini omnium en full omnium.

Burgerlijke aansprakelijkheid is een wettelijk verplichte basiswaarborg. In geval van een ongeval, heb je recht op een vervangwagen, eender waar je je bevindt in België. Daarnaast ben je verzekerd voor schade veroorzaakt aan derden.

Mini omnium is een aanvullende optie op de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. Je geniet van alle waarborgen die de burgerlijke aansprakelijkheid dekt én bent gewaarborgd voor alle schade veroorzaakt door een onvoorziene gebeurtenis zoals o.a. diefstal, brand, schade veroorzaakt door marters, hagel, een natuurramp of een kettingbotsing. Een mini omniumverzekering is ideaal voor een wagen tussen de 2 en de 6 jaar oud.

Bij een full omnium geniet je van een maximale bescherming én alle waarborgen van de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering én die van de mini omniumverzekering. Daarnaast dekt een full omniumverzekering alle materiële schade aan je wagen wanneer je in fout bent bij een ongeval of in het geval van vandalisme. Dit soort verzekering is ideaal wanneer je een nieuwe wagen wil verzekeren.

Hoe kan je een DVV autovezekering afsluiten en opzeggen?

Hoewel je bij DVV kan rekenen op een persoonlijke aanpak en begeleiding van een consulent, kan je ook probleemloos online een offerte op maat aanvragen. Daarvoor hoef je slechts enkele vragen te beantwoorden. Om een gepersonaliseerde offerte te kunnen maken, moet de DVV-consultent weten wat het merk van je voertuig is, of jij of iemand in je gezin al klant is bij DVV verzekeringen, je postcode, je geboortedatum, of je de laatste 5 jaar meer dan 1 ongeval gehad hebt waarbij je in fout was, wanneer je je rijbewijs behaald hebt, je persoonsgegevens …

Je autoverzekering opzeggen is eveneens erg eenvoudig. Stuur een aangetekende brief naar:

DVV Verzekeringen
Karel Rogierplein 11
1210 Brussel

Normaalgezien ontvang je binnen de 10 werkdagen een bevestiging van de opzegging per post of per mail.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven