Brandverzekering huurder Flora by Ethias

Een brandverzekering of woonverzekering is één van de populairste verzekeringen en is verplicht voor huurders in Vlaanderen. Naast je burgerlijke aansprakelijkheid is ook je inboedel gedekt in geval van o.a. brand-, water-, hagel- of stormschade. Ontdek meer over de voordelen van een brandverzekering voor huurders.

Wat is een brandverzekering voor huurders?

Niet enkel woningeigenaars maar ook huurders zijn gebaat bij een brandverzekering. Bovendien ben je als huurder verplicht een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten. Naast een verzekering BA, dekt de brandverzekering van Flora by Ethias ook je inboedel. Je bent met andere woorden beschermd tegen de financiële risico’s en schade die een brand, natuurramp … kan toebrengen aan je woning of je inboedel.

Wat zijn de voor- en nadelen van een brandverzekering voor huurders bij Flora by Ethias?

Voordelen

  • Je woning én inboedel is verzekerd tegen tal van schadegevallen.
  • Volledig digitale en mobiele klantenervaring.
Flora by Ethias

Nadelen

  • Elke verzekering heeft zo haar uitsluitingen en beperkingen. Zo is eerdere schade aan je woning, opzettelijk veroorzaakte schade of een verwaarloosde of bouwvallige woning niet gedekt.

Wat wordt er gedekt door een brandverzekering voor huurders?

In de brandverzekering voor huurders van Flora by Ethias zit een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering en een inboedelverzekering begrepen. De BA-verzekering dekt onopzettelijke schade aan je woning en de mogelijke gevolgschade aan de woningen errond. De inboedelverzekering waarborgt onopzettelijke schade aan jouw spullen, die van je gasten en aan je huisdieren.

De voornaamste waarborgen van een brandverzekering voor huurders zijn brand, waterschade, natuurrampen, hagel en storm, elektriciteit, glasbreuk, stookolie, collectieve werknemersprotesten, aanslagen … Je mag dus al wat tegenkomen. Meer in detail: schade door brand of ontploffing, schade door een overstroming of huiszwam, schade door een storm of hagel, een aardbeving of -verschuiving, schade door blikseminslag, een barst of breuk in vensters, glazen deuren, computerschermen, schade door stakingen of demonstraties, schade door het overlopen van stookolie uit de tank van je gehuurde woning, schade door terreurdaden, materiële schade aan je inboedel veroorzaakt door een onopzettelijke schok van een lucht- of ruimtevaartuig …

De aanvullende dekkingen van een brandverzekering voor huurders zijn: schade aan andere personen en hun bezittingen, schade aan je bezittingen door een schadegeval bij je buur, schade door kleine aanpassingswerken, opzeggingsvergoeding bij de beëindiging van het huurcontract …

Het vallen van jouw bloempot bij de buren en de daaraan gepaarde schade aan hun bezittingen wordt bijgevolg gedekt. Ook wanneer je de sneeuw op jouw stuk van het voetpad niet geruimd hebt, en iemand gewond geraakt, dekt je brandverzekering deze schade.

Je kan je optioneel laten verzekeren voor vandalisme en diefstal.

Hoe kan je een brandverzekering voor huurders afsluiten of opzeggen?

Afsluiten

Een brandverzekering voor huurders bij Flora afsluiten is kinderspel. Ga naar de homepage, ontdek de prijs van je verzekering en kies vervolgens of je wil verdergaan met je inschrijving.

Opzeggen

Je sluit een brandverzekering voor huurders af voor een periode van één jaar. Het contract wordt stilzwijgend verlengd. Wens je toch op te zeggen? Zeg je polis dan minstens 3 maanden voor de verjaardatum op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven