Tandverzekering DKV

Een verzorgd gebit kan je zelfvertrouwen een enorme boost geven. Je tanden in goede conditie houden kan daarentegen een flinke hap uit je budget nemen. Behandelingen zijn nu eenmaal duur. Met een tandverzekering kan je deze kosten drukken.

Wat is een tandverzekering?

Zelfzorg is belangrijk. En dat weten ze bij DKV. Daarom bieden ze 3 interessante tandverzekeringen voor particulieren en zelfstandigen aan. Want in geval van tandproblemen komt de mutualiteit of wettelijke ziekteverzekering niet of amper tussen in de kosten. Met een tandverzekering van DKV kan je rekenen op een terugbetaling van 70 of 80% – na tussenkomst van je mutualiteit – voor raadplegingen bij de tandarts of een specialist, tandprothesen zoals implantaten, kronen of bruggen of orthodontische behandelingen. Met een tandverzekering ben je gerust: je kan je gebit verzorgen en hoeft geen enkele behandeling nog uit te stellen!

Wat zijn de voor- en nadelen van een DKV tandverzekering?

Voordelen

  • Terugbetaling van preventieve en curatieve tandzorgen, tandzorg in geval van een ongeval, orthodontie, prothetische tandzorgen, parodontologie en kleine mondchirurgie.
  • Geen wachttijd.
  • Vrije keuze van tandarts.
  • Geen verplichte onderschrijving van al je gezinsleden.

Nadelen

  • Orthodontie wordt niet gedekt door de tandverzekering Smile Essential. Smile Comfort en Smile Premium dekken deze kosten wel, tussen je 9de en 21ste.
  • Esthetische behandelingen en bestaande aandoeningen bij het afsluiten van je DKV-polis worden niet gedekt door de tandverzekering.

Wat wordt er gedekt door een tandverzekering bij DKV?

DKV biedt 3 tandzorgverzekeringen voor particulieren en zelfstandigen aan: Smile Essential, Smile Comfort en Smile Premium.

Bij alle formules geniet je van een onbeperkte terugbetaling, zonder jaarlijks plafond. Alle formules betalen je preventieve tandzorgen zoals jaarlijkse controles, tandsteen … voor 100% terug. Curatieve tandzorgen zoals röntgenfoto’s, tandextracties en het behandelen van cariës worden tot 70% (DKV Smile Essential en DKV Smile Comfort) en 80% (DKV Smile Premium) terugbetaald. In geval van een ongeval worden je tandzorgen tot 100% terugbetaald, tot 10.000 euro, ongeacht de gekozen formule.

Bij de formules DKV Smile Comfort en DKV Smile Premium geniet je bovendien van een terugbetaling van orthodontische behandelingen, prothetische tandzorgen zoals bruggen, kronen en implantaten en parodontologie en kleine mondchirurgie. Al deze tandzorgen worden tot 70% (Comfort) en 80% (Premium) terugbetaald.

Om in te schrijven op een formule is er geen wachttijd en hoef je geen medische vragenlijst in te vullen. Er is ook geen verplichte onderschrijving van al je gezinsleden.

Naast de 3 tandzorgverzekeringen voor particulieren en zelfstandigen, biedt DKV ook tandverzekeringen aan voor eenpersoonsvennootschappen en kmo’s.

Hoe kan je een DKV tandverzekering afsluiten of opzeggen?

Afsluiten

Heb je interesse in een tandverzekering van DKV? Beantwoord dan enkele vragen online zodat DKV jouw behoeften kan analyseren en een gepaste verzekering kan voorstellen. Je kan de verzekering eenvoudig online afsluiten alsook je premie berekenen.

Opzeggen

Je tandverzekering wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd. Wil je deze stopzetten? Dat doe je het best schriftelijk, via een aangetekend schrijven naar DKV Belgium N.V., Loksumstraat 25, 1000 Brussel. Je dient je polis tegen het einde van de vervaldatum op te zeggen, rekening houdend met een opzegtermijn van 3 maanden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven