Hospitalisatieverzekering DKV

Een goede gezondheid is het allerbelangrijkste in het leven. Maar soms slaat het noodlot toe en word je ziek of opgenomen in het ziekenhuis naar aanleiding van een operatie. De financiële kosten die dit euvel met zich meebrengt, kunnen hoog oplopen. Om je daartegen te beschermen is het verstandig een (onbeperkte) hospitalisatieverzekering af te sluiten. Zo kan je jouw gezondheid én die van je naasten beschermen!

Wat is een hospitalisatieverzekering?

Met een hospitalisatieverzekering neem je je gezondheid serieus. Je beschermt je tegen hoge ziekenhuiskosten en geniet van een (onbeperkte) terugbetaling van je hospitalisatiekosten en van een brede waaier aan gezondheidsprestaties zoals raadplegingen, kinesitherapie en geneesmiddelen. Hierdoor heb je geen last van een financiële kater wanneer je plots wordt opgenomen in het ziekenhuis of een operatie moet ondergaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een DKV hospitalisatieverzekering?

Voordelen

  • DKV heeft 2 interessante formules met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en een optimale financiële bescherming in het geval van een hospitalisatie.
  • Competitieve premie, in functie van je leeftijd.
  • Terugbetaling van je medische kosten en je hospitalisatiekosten.
  • Eenvoudige rechtstreekse betaling aan het ziekenhuis, met je Medi-card®.

Nadelen

  • Esthetische ingrepen, contraceptie, vaccins, sterilisatie en medisch begeleide vruchtbaarheidsbehandelingen worden niet terugbetaald.
  • Vooraf bestaande aandoeningen of symptomen vóór je een contract bij DKV afsluit, worden tevens uitgesloten.

Wat wordt er gedekt door een hospitalisatieverzekering bij DKV?

DKV biedt 2 types hospitalisatieverzekering aan: DKV Hospi Flexi en DKV Medi Pack.

DKV Hospi Flexi

De flexibele hospitalisatieverzekering DKV Hospi Flexi waarborgt een onbeperkte terugbetaling van je kosten in het geval van een hospitalisatie. Bovendien kan je vrij kiezen welk kamertype je wenst wanneer je moet overnachten in het ziekenhuis. Je hebt daarnaast recht op 30 dagen voorzorg en 90 dagen nazorg en geniet van een rechtstreekse betaling aan het ziekenhuis via je Medi-card®. DKV zorgt het hele jaar door voor een terugbetaling van je medische kosten, ook wanneer je niet gehospitaliseerd bent.

DKV Medi Pack

De all-in-hospitalisatieverzekering DKV Medi Pack waarborgt een terugbetaling van 80% van je medische kosten zoals raadplegingen bij de dokter, kinesitherapie, chiropraxie, acupunctuur, homeopathie, geneesmiddelen, osteopathie, een hoorapparaat of brilglazen … De kosten van je hospitalisatie worden onbeperkt terugbetaald, mits overnachting in een tweepersoonskamer. En je kan rechtstreeks betalen aan het ziekenhuis door middel van je Medi-card®.

Hoe kan je een DKV hospitalisatieverzekering afsluiten of opzeggen?

Afsluiten

Een hospitalisatieverzekering Hospi Flexi of Medi Pack afsluiten bij DKV, kan je makkelijk online. Beantwoord enkele vragen zodat DKV jouw behoeften kan analyseren en een verzekering kan voorstellen die het best beantwoordt aan jouw gezondheidsbehoeften. Je krijgt een gepersonaliseerde aanbeveling en kan de verzekering online onderschrijven. Ook je (indicatieve) premie kan je makkelijk online berekenen.

Opzeggen

Je kan je DKV-hospitalisatieverzekering natuurlijk ook stopzetten. Dit doe je schriftelijk, tegen het einde van de vervaldatum van je polis, rekening houdend met een opzegtermijn van 3 maanden. Je kan een aangetekend schrijven versturen naar DKV Belgium N.V., Loksumstraat 25, 1000 Brussel. Vermeld in je brief zeker je polisnummer. In verband met je opzegging, kan je DKV ook telefonisch contacteren op het nummer 02/287.64.11.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven