Fietsverzekering Allianz Assistance

Gebruik je je fiets dagelijks voor je woon-werkverkeer? Of trek je er in het weekend graag op uit met je mountainbike of koersfiets? Als je een fervent fietser bent en geïnvesteerd hebt in een degelijke fiets, is het een goed idee om een fietsverzekering af te sluiten. Zo ben je immers beschermd tegen schade en diefstal. En kan je dus met een gerust gemoed gebruikmaken van je tweewieler!

Wat is een fietsverzekering?

Een fiets is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Daar waar je vroeger hoofdzakelijk stadsfietsen, mountainbikes en racefietsen zag, zien we nu een enorme opmars van elektrische fietsen of e-bikes. De hoge kostprijs van deze tweewielers verhoogt helaas de kans op diefstal. Daarom is een fietsverzekering een goed idee. Want zo ben je verzekerd tegen diefstal én schade. Afhankelijk van het type verzekering dat je kiest, heb je ook nog eens recht op pechbijstand.

Wat zijn de voor- en nadelen van een Allianz fietsverzekering?

Voordelen

 • Verzekering op maat.
 • Dekt alle types fietsen zoals een stadsfiets, mountainbike, racefiets, bakfiets, elektrische fiets … Een speed pedelec is het enige type fiets dat niet verzekerd wordt.
 • Wereldwijde dekking van diefstal en schade.
 • Pechbijstand: vervoer naar je bestemming, woonplaats of een fietshersteller.
 • Geen afschrijving tijdens de eerste 3 jaar

Nadelen

 • Fietsen ouder dan 3 jaar kunnen niet verzekerd worden.
 • Mountainbikes of racefietsen die schade oplopen van minder dan 250 euro, worden niet in behandeling genomen.
 • Een fiets die niet op slot was met een door Allianz Assistance erkend fietsslot op het moment dat hij werd gestolen, is niet verzekerd.
 • Fietsbijstand wordt maximaal 4 keer per jaar verleend.

Wat wordt er gedekt door een fietsverzekering van Allianz?

Allianz Assistance biedt 2 types fietsverzekering aan: een basisfietsverzekering waarbij diefstal van je fiets verzekerd is, en een uitgebreide verzekering waarbij zowel diefstal, schade als pechhulp gedekt is.

Schade

Zowel (aanrijdings)schade aan de fiets, schade die je zelf per ongeluk veroorzaakt als vandalisme is gedekt door de fietsverzekering van Allianz Assistance.

Diefstal

Zowel diefstal van je fiets als schade die ontstaan is in de periode dat de fiets gestolen was, wordt gedekt door je polis.

Pechbijstand

Wanneer je een ongeval hebt of een mechanisch gebrek waardoor je niet meer in staat bent om verder te fietsen met je fiets, kan je je beroepen op de pechbijstand van Allianz Assistance. Dit geldt zowel wanneer je in België bent als in Luxemburg, Nederland en tot 30 km over de Belgische en Luxemburgse grens met Duitsland en Frankrijk. Wanneer Allianz Assistance er niet in slaagt je fietsprobleem op te lossen, brengen ze jou, je fiets en je eventuele bagage naar je woon- of verblijfplaats, je bestemming of een fietshersteller.

Hoe kan je een fietsverzekering afsluiten of opzeggen?

Bij Allianz Assistance kan je snel en makkelijk een fietsverzekering afsluiten.

Je fietsverzekering stopzetten doe je door minstens 3 maanden voor de vervaldatum van je polis een aangetekende opzeggingsbrief te versturen naar Allianz Assistance. Tot 1 maand na de afhandeling van een schade kan je ook je verzekering opzeggen.

1 gedachte over “Fietsverzekering Allianz Assistance”

 1. Hallo,

  Ik zou graag mijn fiets laten verzekeren. Maar kom bij berekenen op een andere site.
  Ik heb een niet elektrische fiets van 2 jaar oud. Aankoopprijs 2000 euro. Enkel diefstal verzekering.
  Hoeveel kost mij dit per jaar?
  Hoe kan ik mij inschrijven?

  Mvg
  Chantal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven