Pechverhelping van Allianz Assistance

Niemand staat graag aan de kant van de weg met autopech. Er zorgeloos met de wagen op uit trekken? Neem dan een pechverhelpingsan Allianz Assistance. Daarmee kan je zorgeloos de baan op. Snelle pechverhelping, vanaf je voordeur tot je bestemming, tegen scherpe prijzen!

Wat is pechverhelping?

Pechverhelping of pechbijstand is een verzekering waarbij je gedekt bent wanneer je wagen omwille van een ongeval of pech geïmmobiliseerd is. Je verzekeraar zorgt er voor dat je voertuig ter plaatse hersteld wordt of dat het gesleept wordt naar een hersteller.

Allianz Assistance heeft een uitgebreid en betrouwbaar netwerk van monteurs en depannagewagens verspreid over heel België (en Europa). Hierdoor is de pechverhelping altijd nabij en kunnen professionals meteen uitrukken om je zo snel mogelijk bij te staan wanneer je autopech hebt.

Wat zijn de voor- en nadelen van Allianz pechverhelping?

Voordelen

 • Onderweg zonder zorgen
  Een batterij die niet werkt of een tegensputterende motor? De monteurs van Allianz Assistance staan voor je klaar!
 • Snelle en efficiënte depannage
  Dankzij het uitgebreide netwerk van hulpverleners kan Allianz Assistance je snel en efficiënt depanneren.
 • Bijstand 24/24
  De diensten van Allianz Assistance zijn de klok rond beschikbaar. Zo kan je altijd rekenen op snelle hulp ter plaatse. Er wordt naar gestreefd om je binnen het uur terug de weg op te helpen.
 • Pakketten op maat van jouw behoeften
  Keuze uit 3 formules.
 • Vervangwagen
  Kies je voor het pakket pechverhelping Compleet, dan voorziet Allianz Assistance gedurende 5 dagen een vervangwagen (pakket BE + EU compleet) of 3 dagen (pakket BE compleet).
 • Betrouwbaar netwerk van bijstandsverleners

Nadelen

 • Je hebt enkel recht op een vervangwagen wanneer je een contract Compleet afsluit. In de basisverzekering zit geen vervangwagen vervat.
 • Bestaande en opzettelijke schadegevallen worden niet gedekt door pechverhelping.

Wat wordt er gedekt door Allianz pechverhelping?

Allianz Assistance biedt 3 types van pechverhelping aan: BE basis, BE compleet en BE + EU compleet.

Alle formules hebben een looptijd van 1 jaar en bieden pechverhelping vanaf je woonplaats, sleepdienst, repatriëring van de inzittenden en pechverhelping in België. Bij de complete formules heb je tevens recht op een vervangwagen (3 dagen in geval van pakket BE compleet en 5 dagen in geval van pakket BE + EU compleet). Sluit je een contract BE + EU compleet af, dan geniet je van pechverhelping in heel Europa. Je betaalt nooit poliskosten.

Er zijn uiteraard ook uitsluitingen. Zo zijn voertuigen van meer dan 3,5 ton en voertuigen met meer dan 8 zitplaatsen niet verzekerd. Ook schadeclaims veroorzaakt door natuurrampen, bestekkosten, herstellingskosten en wisselstukken aan het voertuig, kosten opgelegd door het vervangvoertuig zoals tolkosten, brandstof en waarborgen worden niet gedekt.

Hoe kan je een pechverhelping afsluiten of opzeggen?

Een pechverhelping sluit je bij Allianz Assistance heel eenvoudig online af. Je verzekering gaat in op de 5de dag nadat je je polis online onderschreven hebt.

Je kan je verzekering uiteraard ook stopzetten. Dit kan binnen de 14 dagen nadat je ze online hebt afgesloten. Bij verzekeringen die na 1 jaar stilzwijgend worden verlengd, kan je 3 maanden voor elk nieuw verzekeringsjaar je polis opzeggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven