Jaarlijkse reisverzekering Allianz Assistance

Ben jij een echte globetrotter? Kies je voor verre reizen, avontuurlijke trips of een ontspannende strandvakantie? Wat je ook verkiest: indien je meerdere keren per jaar op reis gaat, is een jaarlijkse reisverzekering wat je nodig hebt. Een heel jaar lang reizen zonder kopzorgen!

Wat is een jaarlijkse reisverzekering?

Met een reisverzekering van Allianz Assistance kan je een heel jaar lang gerust op reis gaan. Je medische kosten in het buitenland worden gedekt, je heb recht op personenbijstand, repatriëring, medische nabehandelingskosten en nog veel meer.

Wat zijn de voor- en nadelen van een Allianz jaarlijkse reisverzekering?

Voordelen

 • Voordeling beschermd
  Afhankelijk van hoelang en met hoeveel personen je reist, is een jaarlijkse verzekering vaak goedkoper dan meerdere tijdelijke reisverzekeringen.
 • Flexibele dekkingsgraad
  Je bepaalt zelf de dekkingsgraad van je jaarlijkse reisverzekering: Standard, Comfort of Premium.

Nadelen

 • Een jaarlijkse reisverzekering is niet geschikt voor reizen die langer dan 90 dagen duren. Hiervoor biedt Allianz Assistance aangepaste polissen aan, op maat.
 • De verzekering is niet geschikt voor personen die geen deel uitmaken van hetzelfde gezin.
 • Reis je in het kader van een professionele activiteit? Dan kan je je niet beroepen op de reisverzekering van Allianz Assistance.
 • Het kapitaal reisongevallen is niet van toepassing voor personen die ouder dan 75 jaar zijn.
 • Andere uitsluitingen van deze verzekering zijn natuurrampen, terrorisme en pandemieën.

Wat wordt er gedekt door een jaarlijkse reisverzekering van Allianz Assistance?

Allianz Assistance heeft 3 types jaarlijkse reisverzekeringen: Standard, Comfort en Premium. Je betaalt nooit poliskosten.

Standard: Deze formule dekt je medische kosten in het buitenland tot 500.000 euro, geeft je recht op personenbijstand, een dekking van medische nabehandelingskosten in de BeLux tot 2500 euro, opsporings- en reddingskosten tot 5000 euro, uitgebreide ski-garanties, repatriëring bij ziekte, ongeval of overlijden en een verblijfsverlenging op medisch voorschrift.

Comfort: Een Comfort-reisverzekering biedt dezelfde waarborgen als een Standard-verzekering. Enkel geniet je bij deze formule van een dekking tot 1.000.000 euro van je medische kosten in het buitenland en zit er een bagageverzekering inbegrepen in het contract. Hiermee ben je verzekerd in geval van schade en diefstal tot 2000 euro.

Premium: Een Premium-reisverzekering biedt dezelfde waarborgen als een Comfort-verzekering. Enkel garandeert deze formule een onbeperkte dekking van je medische kosten in het buitenland. En ligt de dekking voor medische nabehandelingskosten en opsporings- en reddingskosten hoger. Er is ook een kapitaal reisongevallen voorzien in geval van blijvende invaliditeit of overlijden na een ongeval in het buitenland.

Je kan optioneel een annuleringsverzekering afsluiten. Hiermee wordt zowel een (vooraf bestaande) ziekte, ongeval, overlijden of ontslag gedekt.

Hoe kan je een jaarlijkse reisverzekering afsluiten of opzeggen?

Afsluiten

Je kan een reisverzekeringspolis van Allianz Assistance onderschrijven met een kredietkaart als Visa of Mastercard of via domiciliëring. Je kan een reisbijstandsverzekering tot 24 uur voor je op vakantie vertrekt onderschrijven.

Opgelet: je kan geen reisverzekering afsluiten indien je niet in België of in Luxemburg woont.

Opzeggen

Indien je je bedenkt en alsnog wil afzien van je polis, kan je dat tot 14 dagen na de aankoop van de verzekering doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven