Tijdelijke reisverzekering Allianz Assistance

Wanneer je op vakantie gaat, wil je het liefst van al zorgeloos kunnen vertrekken. Vakantiepech zoals een ongeval, ziekte of diefstal kan een flinke domper zijn. Sluit een tijdelijke reisverzekering af, waarbij je alleen betaalt voor de duur van je reis en ga met een gerust gemoed op vakantie!

Wat is een tijdelijke reisverzekering?

Een tijdelijke reisverzekering van Allianz Assistance is ideaal wanneer je een korte trip of slechts 1 vakantie per jaar plant. Voor een beperkte bijdrage ben je verzekerd tegen ziekte, een ongeval of diefstal. Je medische kosten worden gedekt, je geniet van personenbijstand, repatriëring en veel meer.

Wat zijn de voor- en nadelen van een Allianz tijdelijke reisverzekering?

Voordelen

 • Voordelige premies
  Al vanaf enkele euro’s per dag geniet je van een tijdelijke reisverzekering. Met een gerust hart, zorgeloos op vakantie vertrekken, aan scherpe prijzen!
 • Flexibele dekkingen
  Wil je meer dan de standaarddekking wanneer je reist? De formules van Allianz Assistance laten je toe te kiezen tussen een Standard, Comfort of Premium reisverzekering. Zo bepaal jij zelf hoever je verzekering reikt.
 • Repatriëring
  Terugbetaling van noodzakelijke kosten die je maakt om met het vliegtuig, de bus of de trein naar huis terug te keren, in geval van ziekte of een ongeval.

Nadelen

 • Reizen die langer dan 7 dagen geleden geboekt werden, komen niet in aanmerking voor een tijdelijke reisverzekering.
 • De herstelkosten aan je voertuig zijn nooit verzekerd.
 • Bestaande ziektes of gevolgen van een ongeval worden niet verzekerd door de tijdelijke reisverzekering van Allianz Assistance. Tenzij je arts uitdrukkelijk toelating geeft om de reis te maken.

Wat wordt er gedekt door een tijdelijke reisverzekering van Allianz?

Allianz Assistance biedt 3 formules van tijdelijke reisverzekeringen aan: Standard, Comfort en Premium.

Standard: Met de standaard tijdelijke reisverzekering zijn je medische kosten in het buitenland tot 500.000 euro verzekerd en je nabehandelingskosten (BeLux) tot 2500 euro. Opsporings- en reddingskosten worden gedekt tot 5000 euro. Je hebt recht op personenbijstand, repatriëring bij ziekte of een ongeval, uitgebreide ski-garanties en een verblijfsverbetering of -verlenging op medisch voorschrift. Je betaalt geen poliskosten.

Comfort: Een tijdelijke reisverzekering Comfort dekt dezelfde zaken als de standaard reisverzekering maar biedt een hogere dekking van je medische kosten in het buitenland (tot 1.000.000 euro). Bovendien dekt de inbegrepen bagageverzekering je spullen voor schade en diefstal tot 2000 euro.

Premium: De tijdelijke reisverzekering Premium van Allianz Assistance waarborgt hetzelfde als de Comfort-verzekering. Een extra voordeel van deze formule is de onbeperkte dekking van je medische kosten in het buitenland! Ook ligt de dekking voor medische nabehandelingskosten en opsporings- en reddingskosten een stuk hoger dan bij de andere formules. In geval van blijvende invaliditeit of overlijden na een ongeval in het buitenland, is er een kapitaal reisongevallen voorzien.

Je kan tevens kiezen voor een optionele annuleringsverzekering.

Hoe kan je een tijdelijke reisverzekering afsluiten of opzeggen?

Afsluiten

De tijdelijke reisverzekering van Allianz Assistance kan onderschreven worden met een kredietkaart (Visa of Mastercard) of via domiciliëring betaald worden.

Opzeggen

Je kan tot 14 dagen na de aankoop van je tijdelijke verzekering, je polis stopzetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven