Brandverzekering KBC

Een brandverzekering of woonverzekering is de populairste schadeverzekering onder verzekeringen. Maar liefst 95% van de huiseigenaars in België heeft er één. Maar ook huurders of verhuurders hebben baat bij een brandverzekering.

Wat is een brandverzekering?

Een brand- of woonverzekering beschermt je tegen financiële risico’s bij schade aan je woning of inboedel door brand, een natuurramp, waterschade … Hoewel een brandverzekering niet verplicht is in België, is het wel aangewezen er eentje te nemen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een brandverzekering bij KBC?

Voordelen

  • Op enkele uitsluitingen na, is je woning én inboedel verzekerd tegen alle mogelijke schade.
  • Schade geef je makkelijk aan via de handige KBC-app.
  • Je makelaar regelt jouw herstelling van A tot Z.

Nadelen

  • Elke verzekering heeft zo haar uitsluitingen en beperkingen. Zo is schade aan je woning door o.a. instabiliteit van de ondergrond niet gedekt. En is je inboedel niet verzekerd voor diefstal, poging tot diefstal, verlies en opzettelijke schade. Een volledige lijst met uitsluitingen kan je terugvinden in de algemene voorwaarden van je polis.

Wat wordt er gedekt door een KBC brandverzekering?

Brandverzekering eigenaar

De woonverzekering voor eigenaars verzekert je woning én de inboedel ervan. Je woning is verzekerd tegen alle mogelijke financiële schade zoals elke onverwachte beschadiging van de woning zelf, je terras, oprit en omheining én alle daaraan vastgemaakte constructies. Wanneer je ook je bijgebouw zoals je poolhouse, garage of tuinhuis wil verzekeren, kan je kiezen voor de optie ‘losstaande gebouwen’. Je kan er daarnaast voor kiezen je polis uit te breiden met een diefstalverzekering, een verzekering tuin, een verzekering zwembad …

Ook de inhoud van je woning is verzekerd tegen o.a. schade door brand, storm, hagel, blikseminslag, water, ontploffing … aan je huisdieren, huisraad en motorrijtuigen.

Brandverzekering verhuurder

Een brandverzekering voor verhuurders is in principe hetzelfde als een verzekering voor eigenaars. Maar ze dekt tevens de burgerrechtelijke aansprakelijkheid gebouw en rechtsbijstand gebouw. Burgerrechtelijke aansprakelijkheid houdt in dat wanneer er bijvoorbeeld een bloempot van je balkon op een voetganger valt, en men jou hiervoor verantwoordelijk stelt, je deze schade niet zelf hoeft te betalen. Je KBC-brandverzekering verhuurder staat in voor de vergoeding van het slachtoffer. Een verzekering rechtsbijstand gebouw verleent je juridische hulp en bijstand in geval van geschillen over het verhuurde gebouw. In dat geval kan je rekenen op de steun van Defendo, de afdeling rechtsbijstand van KBC.

Brandverzekering huurder

Een brandverzekering huurder dekt meer dan enkel brandschade. Daarom wordt het ook wel woonverzekering genoemd. De polis verzekert je aansprakelijkheid als huurder en je inboedel. Je kan je polis desgewenst uitbreiden met bijvoorbeeld een diefstalverzekering, een verzekering voor juridische hulp bij conflicten of een verzekering voor vervuiling door lekken uit je stookolietank.

Hoe kan je een KBC brandverzekering afsluiten of opzeggen?

KBC maakt het je graag gemakkelijk. Wil je je brandverzekering bij je huidige verzekeraar stopzetten en overstappen naar KBC? Dan hoef je geen aangetekende brief te versturen naar je huidige makelaar. Vul gewoon eenvoudig online het opzegformulier in en sluit je nieuwe polis ook online af. KBC zorgt voor de rest!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven