Fietsverzekering KBC

Een fiets is een heuse investering. Hem goed verzekeren is dus een slimme keuze. Zo ben je beschermd tegen schade en diefstal, niet alleen hier maar wereldwijd. En ook je accessoires zoals een fietstas en gps worden vergoed in geval van schade.

Wat is een fietsverzekering?

Een fietsverzekering dekt schade en diefstal van je fiets, wereldwijd. Dus ook wanneer je op vakantie bent, kan je in alle rust genieten van je geliefde fiets. Daarnaast geniet je van fietsbijstand, 24/7. Lekke band, technisch defect of ongeval? VAB staat je bij met pechhulp!

Wat zijn de voor- en nadelen van een fietsverzekering bij KBC?

Voordelen

  • Je bent verzekerd tegen diefstal en beschadiging van je fiets (o.a. stadsfiets, mountainbike, koersfiets, tandem, plooifiets, bakfiets, ligfiets, loopfiets en elektrische fiets).
  • Fietsbijstand (VAB-pechhulp) 24/7 in geval van een lekke band, ongeval of technisch defect. Je geniet van deze bijstand in de hele Benelux en tot 15 km over de landsgrenzen met Frankrijk en Duitsland.
  • Je fiets is wereldwijd verzekerd tegen schade en diefstal. Ook wanneer je op vakantie bent, kan je dus met een gerust gemoed genieten van je fiets.

Nadelen

  • Schade door slijtage of een gebrek aan onderhoud van je fiets wordt niet vergoed.
  • Ook gebruiksschade zoals krassen, schade aan banden, schade aan de batterij, schade die geen invloed heeft op het gebruik van je fiets of schade tijdens deelname aan wedstrijden wordt niet vergoed door de fietsverzekering van KBC.
  • Je fiets mag niet ouder dan 2 jaar zijn bij het afsluiten van je polis.
  • Sommigen types fietsen kunnen niet verzekerd worden, zoals fietsen met een elektrische hulpmotor die autonoom kunnen rijden – zonder trappen – en snelheden halen tot 45 kilometer per uur.

Wat wordt er gedekt door een KBC fietsverzekering?

Een fietsverzekering van KBC beschermt je tegen elke onverwachte schade, diefstal of vernieling van je fiets. Waar je ook bent, en 24 op 7. Wordt je fiets gestolen of geraakt hij beschadigd, dan betaalt KBC tot 12 maanden na de aankoopdatum het verzekerde bedrag van je fiets volledig terug. Ook accessoires zoals een fietshelm, -tas, -kar of kinderzitje zijn mee verzekerd.

Naast de dekking van de materiële schade, geniet je met een fietsverzekering ook van gratis fietsbijstand. Je kan rekenen op de pechhulp van VAB in geval van een ongeval, een lekke band, technisch defect, vandalisme, (poging tot) diefstal of batterijproblemen. Indien nodig of gewenst, brengt VAB jou, je kinderen en je fiets naar de meest geschikte plaats voor herstelling of je bestemming.

Hoe kan je een fietsverzekering bij KBC afsluiten of opzeggen?

Afsluiten

Wil je een fietsverzekering van KBC afsluiten, dan kan je gebruikmaken van de handige online simulator. Daarmee bereken je snel het tarief van je verzekering. Je kan de polis onmiddellijk online afsluiten, zonder dat je daarvoor naar een KBC-kantoor hoeft te gaan.

Opzeggen

Je KBC-fietsverzekering opzeggen kan je 3 maanden voor de jaarlijkse vervaldatum van je polis. Doe je dit niet op tijd, dan wordt je verzekering met een jaar verlengd.

Na een schadegeval of bij een tariefwijziging kan je wel onmiddellijk je polis stopzetten, mits naleving van een opzegtermijn van 1 maand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven