KBC Reisverzekering

Kijk je na een jaar hard werken uit naar je jaarlijkse zomervakantie? Of trek jij er liever enkele keren per jaar op uit? Afhankelijk van wat voor type reiziger jij bent, heeft KBC 2 formules waarmee jij zorgeloos op vakantie kan. Tijdelijke of langlopende reisverzekering: ontdek hieronder alles wat je weten moet!

Wat is een reisverzekering?

Met een reisverzekering ben je verzekerd voor schade op reis en kan je dus zorgeloos op vakantie vertrekken. Een opname in het ziekenhuis, gestolen bagage of het annuleren van je reis door het overlijden van een naaste? De reisverzekering van KBC dekt de financiële kosten.

Wat zijn de voor- en nadelen van een reisverzekering?

Voordelen

  • Bijstand op maat
    Bij KBC sluit je een reisverzekering af op maat van jouw voorkeuren en behoeften. Jij bepaalt of je gaat voor een tijdelijke of langlopende reisverzekering. Bovendien kies je ook wie je opneemt in je verzekering. Ga je op reis met vrienden of met je gezin? Dan kan je tot 10 personen opnemen in je reisverzekering, ook wanneer die personen niet bij jou inwonen.
  • 24/24u bijstand
    Je kan 24/24u terecht bij de KBC-bijstandscentrale wanneer je een beroep moet doen op je reisverzekering.

Nadelen

  • Je bent niet verzekerd in geval van verwikkelingen bij een zwangerschap na de zesde maand of bij verwikkelingen van een bestaande ziekte wanneer je de voorgeschreven behandeling niet gevolgd hebt.

Wat wordt er gedekt door een reisverzekering?

KBC heeft 2 types van jaarlijkse reisverzekeringen: een tijdelijke of kortlopende verzekering voor 1 reis en een langlopende reisverzekering voor al je reizen gedurende 1 jaar. Je stelt zelf je pakket samen, op basis van jouw voorkeuren en behoeften.

Tijdelijke reisverzekering: Plan je maar 1 vakantie per jaar? Dan kan je kiezen voor een tijdelijke reisverzekering, voor de periode van je reis, met een maximum van 120 dagen.

Langlopende reisverzekering: Ben je een echte globetrotter en reis je meerdere keren per jaar? Dan is een langlopende reisverzekering voor al je reizen gedurende 1 jaar de beste oplossing!

Beide types verzekering dekken je medische kosten in het buitenland in het geval van hospitalisatie, gedwongen verlengd verblijf, repatriëring, overkomst van familieleden … Je medische kosten worden vergoed tot 500.000 euro per persoon. De bijstandsverzekeringen gelden wereldwijd.

Opgelet: om een verzekering af te kunnen sluiten moet je in België gedomicilieerd zijn en er je hoofdverblijfsplaats hebben.

Hoe kan je een reisverzekering afsluiten of opzeggen?

Afsluiten

KBC heeft een handige online simulator waarmee je snel de prijs van je reisverzekering kan berekenen. Nadien kan je ze ook meteen online afsluiten, ook wanneer je nog geen klant bent bij KBC Verzekeringen. Je kan je reisbijstandsverzekering en je bagageverzekering nog tot net voor je op vakantie vertrekt afsluiten.

Bovendien is er altijd een KBC-verzekeringsmakelaar die je persoonlijk begeleidt bij je aangifte. Zo sta je er nooit alleen voor!

Opzeggen

Wil je je reisverzekering opzeggen? Dat kan je eveneens snel en eenvoudig online. Je kan ook altijd contact opnemen met je KBC-verzekeringsagent op het nummer 078 152 153.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven