Autoverzekering KBC

Wanneer je beschikt over een eigen wagen en daarmee deelneemt aan het verkeer, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Zo ben je er zeker van dat de schade die je veroorzaakt aan voertuigen van derden gedekt wordt. Ook je eigen wagen kan je extra beschermen tegen schade. Ontdek de verschillende verzekeringen van KBC en ga met een gerust gemoed de baan op!

Wat is een autoverzekering?

Een autoverzekering dekt de schade die je veroorzaakt aan de auto van een ander. Wil je extra bescherming voor je eigen voertuig? Dan kan je een omniumverzekering afsluiten. KBC heeft een kleine en een volledige omniumverzekering.

Wat zijn de voor- en nadelen van een autoverzekering?

Voordelen

  • Dekking van schade aan derden
    Een autoverzekering dekt materiële en lichamelijke schade aan derden.
  • Voordelige premie
    Sluit je een autoverzekering bij KBC af, dan kan je van tal van kortingen genieten. Zo is er korting voor veilige chauffeurs, een lagere premie voor wie minder dan 10.000 km per jaar rijdt, én wanneer je een nieuwe auto hebt gekocht.
  • Levenslange garantie
    Wanneer je tussen 55 en 65 jaar oud bent, 5 jaar ongevalvrij bent én minstens 5 jaar KBC-klant bent, geniet je van een levenslange verzekeringsgarantie!

Nadelen

  • De verplichte autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid dekt geen schade aan je eigen auto. Wil je toch die extra bescherming? Dan zal je een omniumverzekering dienen af te sluiten.

Wat wordt er gedekt door een autoverzekering?

Sluit je een autoverzekering af bij KBC, dan kan je kiezen uit 3 formules, op maat van jouw voorkeur en budget.

Iedere bestuurder die met een wagen op de openbare weg rijdt, is verplicht om een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid af te sluiten. Die verzekering dekt materiële schade die je aan anderen toebrengt wanneer je zelf als bestuurder in fout bent. Materiële schade aan je eigen wagen wordt niet gedekt door de verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid.

Wil je ook graag je eigen voertuig beschermen? Dan kan je de verplichte verzekering uitbreiden met een kleine of een volledige omniumverzekering. Een kleine omniumverzekering dekt de meeste schadegevallen waar je zelf niets aan kan doen. Een volledige omniumverzekering dekt quasi élk schadegeval, met uitzondering van enkele niet-verzekerde gevallen.

De meest voorkomende dekkingen zijn glasbreuk, schade door aanrijding met een dier, hagelschade, brand, inbraak, (poging tot) diefstal, vergoeding voor winterbanden of dakkoffer bij total loss en terugbetaling belasting op de inverkeersstelling bij total loss. Indien je de verkeerde brandstof tankt, slachtoffer wordt van vandalisme of een aanrijding veroorzaakt waarbij je in fout bent, wordt de schade aan je eigen wagen niet vergoed in geval van een kleine omniumverzekering.

Je kan daarnaast nog tal van andere verzekeringen afsluiten zoals een rechtsbijstandsverzekering, een bestuurdersverzekering, pechverhelping, een personenbijstandsverzekering en een autoverzekering voor je kind met voorlopig rijbewijs.

Hoe kan je een autoverzekering afsluiten en opzeggen?

Een autoverzekering bij KBC kan je makkelijk en snel online afsluiten. Dankzij hun handige tool kan je je autoverzekering simuleren. Je hoeft daarvoor enkel de gegevens in te vullen van de wagen die je wil verzekeren en je verzekeringspakket samen te stellen. Nadien vul je je bestuurdersprofiel in en voilà, je weet exact hoeveel je tarief bedraagt.

Wil je je autoverzekering opzeggen? Dan dien je minstens 3 maanden voor de jaarlijkse vervaldatum van je verzekeringspolis een aangetekende brief te versturen naar KBC.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven