Ongevallenverzekering KBC

Een ongeluk schuilt helaas vaak in een klein hoekje. Tijdens je dagelijkse klussen kan het snel gebeuren dat je bijvoorbeeld ten val komt, je verbrandt of kwetst. Een ongevallenverzekering kan in dat geval soelaas bieden en je optimaal beschermen bij ongevallen thuis.

Wat is een ongevallenverzekering?

Een persoonlijke ongevallenverzekering beschermt je bij ongevallen in de privésfeer. Zowel thuis, in de tuin of tijdens het beoefenen van een hobby of sport ben je gedekt door de ongevallenverzekering van KBC.

Wat zijn de voor- en nadelen van een ongevallenverzekering?

Voordelen

  • Een ongevallenverzekering dekt de medische kosten ten gevolge van een ongeval, die niet terugbetaald worden door je mutualiteit of hospitalisatieverzekering. Je kan rekenen op een snelle vergoeding.
  • Ongevallen kunnen eenvoudig en snel doorgegeven worden via de app.
  • De ongevallenverzekering privéleven van KBC geldt wereldwijd. Dus ook je medische kosten ten gevolge van een ongeval op vakantie worden gedekt.

Nadelen

  • De ongevallenverzekering van KBC dekt geen ongevallen die voortkomen uit wedstrijden en trainingen van full contact gevechtssporten zoals o.a. (kick)boksen, kiten, waterskiën, snowboarden en bobsleeën.
  • Medische kosten ten gevolge van een arbeidsongeval worden niet gedekt. De verzekering is uitsluitend geldig voor ongevallen binnen de privésfeer zoals thuis, tijdens het sporten of een hobby, op school, reizen of niet-beroepsmatige verplaatsingen in het verkeer.

Wat wordt er gedekt door een ongevallenverzekering?

Uit onderzoek blijkt dat de meeste ongevallen thuis gebeuren. Van een ladder vallen, je verbranden aan het strijkijzer of de barbecue, een val tijdens het fietsen of skiën: het kan helaas snel gebeurd zijn. De ongevallenverzekering van KBC dekt je medische kosten ten gevolge van een ongeval in de privésfeer, die niet worden terugbetaald door je hospitalisatieverzekering of mutualiteit. Dit kunnen bijvoorbeeld kosten voor een bril of eerste prothese zijn of kinesitherapie. De privé-ongevallenverzekering van KBC betaalt die kosten terug, zelfs tot 5 jaar ná je ongeval!

Met een persoonlijke ongevallenverzekering bescherm je je hele gezin tegen de financiële gevolgen van een ongeval. Zelfs de speelkameraadjes van je kinderen zijn mee beschermd!

Bij blijvende invaliditeit en zelfs overlijden kunnen je nabestaanden of jij financiële steun krijgen via de ongevallenverzekering van KBC. Zo worden aanpassingen aan je woning, de aankoop van een rolstoel, assistentiehond of de installatie van een huis- of traplift vergoed. In geval van overlijden worden ook de begrafeniskosten vergoed.

Hoe kan je een ongevallenverzekering afsluiten en opzeggen?

Afsluiten

Heb je interesse in een ongevallenverzekering? Een slimme keuze! Bereken snel en eenvoudig de prijs van jouw verzekering op maat met de handige online simulator van KBC. Indien akkoord, kan je je verzekering meteen online afsluiten, zelfs wanneer je nog geen klant bent bij KBC Verzekeringen.

Hou je liever van een persoonlijke aanpak? Ook dat is gecoverd bij KBC. Dankzij de KBC-verzekeringsagent sta je er nooit alleen voor. Hij of zij begeleidt je persoonlijk bij je aangifte. Ook al heb je je ongevallenverzekering online afgesloten.

Opzeggen

Wil je je verzekering opzeggen? Ook dat doe je eenvoudig en snel online. Of neem contact op met je adviseur op het nummer 078 152 153.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven