Kattenverzekering Santévet

Je kat is een volwaardig gezinslid. Je wil je huisdier daarom te allen tijde optimaal beschermen en de nodige verzorging kunnen bieden. Aangezien de meeste katten nieuwsgierig zijn, is een ongeluk helaas snel gebeurd. Letsels, poot verwond, sterilisatie of controles? De medische kosten voor de verzorging van je trouwe viervoeter kunnen snel oplopen. Met de kattenverzekering van SantéVet geniet je kat van een optimale zorg, aan een formule op maat van jouw budget.

Wat is een kattenverzekering?

Een kattenverzekering is een ziektekostenverzekering voor je kitten of (oudere) kat. Je betaalt een maandelijks bedrag en hebt daardoor recht op een terugbetaling van je dierenartskosten. Hierdoor kan je je kat met een gerust gemoed alle (medische) zorg geven die hij of zij nodig heeft.

Wat zijn de voor- en nadelen van een kattenverzekering?

Voordelen

 • Snelle terugbetaling van medische kosten
  Op basis van de door jou gekozen formule, worden je kosten tot 90% terugbetaald in geval van ziekte, een ongeval of een chirurgische ingreep. Je terugbetalingsaanvraag wordt binnen de 48 uur na ontvangst verwerkt. Je ontvangt de terugbetaling van je medische kosten via overschrijving op je bankrekening.
 • SantéVet Emergency
  Gratis veterinaire dienstverlening, 24/7. Hierdoor kan je volledig kosteloos een dierenarts bereiken, 7 dagen op 7 en 24 op 24 uur. Je geniet van professioneel advies en wordt doorverwezen naar de dichtstbijzijnde kliniek, indien nodig.
 • Geen doktersverklaring nodig
  Om je kat te verzekeren bij SantéVet heb je geen verklaring van de dokter nodig.
 • Levenslange dekking

Nadelen

 • Wachttijd
  Wanneer je je kat wil verzekeren, wordt de goede gezondheid van je huisdier geverifieerd. Hierdoor worden er wachttijden vastgelegd: 60 dagen voor ziekte, 6 maanden voor een chirurgische ingreep na een ziekte en 15 dagen voor een ongeval.
 • Niet-gedekte kosten
  Kosten ontstaan vóór het afsluiten van je verzekeringspolis of tijdens de wachttijd, worden niet vergoed door de kattenverzekering van SantéVet.

Wat wordt er gedekt door een kattenverzekering?

SantéVet heeft 3 verschillende kattenverzekeringen: light, confort en premium. Afhankelijk van de gekozen verzekering, betaalt SantéVet 50, 70 of 90% van je dierenartskosten terug. De verzekering dekt een terugbetaling van medische behandelingen in geval van een operatie, ziekte of een ongeval.

De jaarlijkse vergoedingsplafonds variëren van 1100 tot 2200 euro en worden jaarlijks vernieuwd.

SantéVet betaalt alle niet-voorzienbare én alle voorzienbare dierenartskosten terug, binnen de grenzen van je plafond. Niet-voorzienbare kosten kunnen ziekenhuisopnames, raadplegingen en chirurgische ingrepen zijn. Voorzienbare kosten kunnen bijvoorbeeld vaccins en check-ups zijn.

De waarborgen van je kattenverzekering bij SantéVet blijven gehandhaafd tijdens het hele leven van je kat, ongeacht zijn of haar leeftijd.

Aangezien sterilisatie van katten verplicht is in België, bevatten alle verzekeringsformules van SantéVet een preventiepakket dat de terugbetaling van deze medische kosten voorziet.

Hoe kan je een kattenverzekering afsluiten en opzeggen?

Wanneer je een kattenverzekering van SantéVet wil afsluiten, kan je makkelijk online je tarief berekenen. Klaar om je viervoeter te verzekeren? Neem dan contact op met je adviseur via het contactformulier of via 02 613 16 48.

Je kattenverzekering opzeggen kan je tevens door contact op te nemen met je SantéVet-adviseur op hetzelfde nummer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven