Hondenverzekering SantéVet

Je trouwe viervoeter is een volwaardig lid van je gezin. Daarom wil je hem de beste verzorging geven die je maar kan. Maar de medische kosten van een ziekte of ongeval, of de gebruikelijke consultaties bij de dierenarts kunnen stevig oplopen. Met een hondenverzekering van SantéVet wordt het grootste deel van je medische kosten gedekt.

Wat is een hondenverzekering?

Met een hondenverzekering van SantéVet worden je dierenartskosten tot 90% terugbetaald. Je hond wordt verzekerd op maat van jouw behoeften. Want je wil het beste voor hem, zowel qua curatieve zorg als preventie.

Wat zijn de voor- en nadelen van een hondenverzekering?

Voordelen

 • Terugbetaling van dierenartskosten
  Afhankelijk van je formule, worden je kosten tot wel 90% terugbetaald in geval van een ongeval, chirurgische ingreep of ziekte.
 • SantéVet Emergency
  Een hulplijn die 24/7 bereikbaar is in geval van een ongeval, vergiftiging, bloeding … van je hond. Je krijgt advies voor eerste hulp, doorverwijzing naar een spoeddierenarts en een gezondheidsevaluatie.
 • Geen doktersverklaring nodig
  Je hebt geen doktersverklaring nodig om je hond te verzekeren bij SantéVet.
 • Terugbetaling binnen 48 uur
  Je terugbetalingsaanvraag wordt binnen de 48 (werk)uren behandeld.
 • Levenslange dekking

Nadelen

 • Om de goede gezondheid van je hond te verifiëren op het moment dat je een verzekering wil afsluiten, worden er wachttijden vastgelegd. De wachttijden bedragen 60 dagen voor ziekte, 15 dagen voor een ongeval en 6 maanden voor een chirurgische ingreep na een ziekte.
 • Alle kosten die zijn ontstaan of vastgesteld werden vóór het afsluiten van je polis of tijdens de wachttijden, worden niet gedekt door de hondenverzekering van SantéVet. Bijvoorbeeld: kosten voor een oogprothese, kosten voor therapeutische voeding of dieetvoeding of kosten voor castraties indien je hond jonger dan 4 jaar oud is.

Wat wordt er gedekt door een hondenverzekering?

SantéVet biedt 3 verschillende hondenverzekeringen aan: light, confort en premium. Afhankelijk van de formule die je kiest, worden je dierenartskosten tot 50, 70 of 90% terugbetaald.

Alle polissen zijn omnium en vergoeden dierenartskosten in geval van een ongeval, ziekte, een chirurgische ingreep, een raadpleging, ziekenhuisopname, voorgeschreven geneesmiddelen, noodgevallen, beeldvorming …

De hondenverzekering van SantéVet betaalt alle niet-voorzienbare dierenartskosten naar aanleiding van een ongeval of ziekte terug. Dit binnen de grenzen van je jaarlijks plafond en volgens het bedrag van de door jou gekozen formule (light, confort of premium). Onder niet-voorzienbare zorgen vallen chirurgische ingrepen, raadplegingen, scans, MRI’s, echografieën, ziekenhuisopnames, verdovingen en alternatieve geneeskunde zoals acupunctuur en osteopathie.

Naast alle niet-voorzienbare kosten worden ook de voorzienbare kosten gedekt. Dit zijn o.a. check-ups, vaccins, ontwormingen en antiparasitaire behandelingen. Kortom: alle preventieve medische zorgen om je hond gezond te houden.

Hoe kan je een hondenverzekering afsluiten en opzeggen?

Wil je een hondenverzekering afsluiten? Bereken dan eenvoudig en snel je tarief online via onderstaande button. Het neemt slechts 2 minuten van je tijd in beslag. Je kan ook het contactformulier op de website invullen om gratis in contact te komen met een SantéVet-adviseur. Of je kan hen rechtstreeks zelf contacteren op 02 613 16 48.

Wil je je hondenverzekering opzeggen? Neem dan contact op met je adviseur op het bovenstaande nummer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven