Fietsverzekering DVV

Hoewel een fietsverzekering niet verplicht is in België, is het toch aangeraden er eentje te nemen. Je kan zo immers genieten van je fiets met een gerust gemoed. Platte batterij, lekke band of een gestolen fiets? Jouw verzekeraar staat je bij met fietsbijstand of een schadevergoeding. Ontdek hieronder alle voordelen van een fietsverzekering.

Wat is een fietsverzekering?

Met een fietsverzekering krijg je een schadevergoeding in geval van diefstal, is de materiële schade aan je fiets gewaarborgd in geval van een val of ongeval én geniet je van fietsbijstand indien je een platte batterij of lekke band hebt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een fietsverzekering?

Voordelen

  • Dekt alle type fietsen: stadsfiets, bakfiets, elektrische fiets, plooifiets, mountainbike, racefiets, elektrische step, speed pedelec, segway, hoverboard …
  • Waarborgt materiële schade, geeft je recht op fietsbijstand en vergoedt de aankoopwaarde van je fiets in geval van diefstal.
  • Je kan niet alleen je fiets maar ook je accessoires zoals een fietsstoeltje, bagagedrager of GPS verzekeren.

Nadelen

  • Elke verzekering heeft zijn beperkingen. Zo mag je fiets maximaal 1 jaar oud zijn om de fietsverzekering van DVV te kunnen afsluiten.
  • Na verloop van tijd hebben je fiets en verzekerde accessoires een waardeverlies. Vanaf de 25ste maand nadat je je fiets hebt aangekocht, houdt DVV Verzekeringen rekening met een waardeverlies van 1,5% per verstreken maand. Je fiets behoudt met andere woorden zijn aankoopwaarde gedurende de eerste 2 jaar.
  • Een andere beperking van een fietsverzekering is dat je je fiets goed moet vastmaken wanneer je hem onbewaakt achterlaat. Gebruik een gecertificeerd ART 2 sterren slot of een Sold Secure Gold/Silver slot. Dit slot dient bevestigd te worden aan een vast bevestigingspunt. Maak je je fiets niet goed vast, dan wordt de aankoopwaarde van je fiets, in geval van diefstal, niet vergoed.

Wat wordt er gedekt door een fietsverzekering?

Sluit je een fietsverzekering bij DVV af dan geniet je van een dekking van alle materiële schade die je tegenkomt met je fiets. Je fiets kan beschadigd geraken door een ongeval, een val, poging tot diefstal of vandalisme. DVV vergoedt alle herstelkosten.

Indien je fiets – waar dan ook ter wereld – effectief gestolen wordt, vergoedt DVV de volledige aankoopwaarde van je fiets, indien hij minder dan 2 jaar oud is.

Daarnaast kan je rekenen op fietsbijstand in heel Europa in geval van panne, vandalisme, diefstal of een ongeval.

Is een fietsverzekering verplicht?

In België ben je wettelijk niet verplicht om een fietsverzekering af te sluiten. Wil je daarentegen zorgeloos genieten van je nieuwe (elektrische) fiets, dan raden wij sterk aan om een verzekering af te sluiten.

Hoe kan je een fietsverzekering afsluiten of opzeggen?

Bij DVV Verzekeringen kan je rekenen op een persoonlijke aanpak. Daarentegen kan je ook online alles regelen vanop afstand. Nog zo handig!

Wil je je fietsverzekering opzeggen? Dat kan je net zo eenvoudig. Verstuur een aangetekende brief naar DVV Verzekeringen, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel. Binnen de 10 werkdagen ontvang je een bevestiging van de opzegging van je fietsverzekering per mail of per post.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven