Wat zijn de top 5 grootste Crypto exchanges?

In de wereld van cryptocurrency zijn exchanges de platforms waar kopers en verkopers elkaar ontmoeten om cryptovaluta te verhandelen. De grootste crypto exchanges in de wereld zijn:

  1. Binance (China)
  2. Coinbase (Verenigde Staten)
  3. Kraken (Verenigde Staten)
  4. Bybit (Singapore)
  5. Huobi Global (China)

Binance is de grootste crypto exchange in de wereld, met een handelsvolume van meer dan $5 miljard per dag. De exchange is opgericht in 2017 en is gevestigd in China. Binance biedt een breed scala aan cryptovaluta’s aan, waaronder Bitcoin, Ethereum, Tether en Solana.

Coinbase is de grootste crypto exchange in de Verenigde Staten, met een handelsvolume van meer dan $2 miljard per dag. De exchange is opgericht in 2012 en is gevestigd in San Francisco. Coinbase biedt een breed scala aan cryptovaluta’s aan, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash.

Kraken is een van de oudste en meest gerespecteerde crypto exchanges in de wereld. De exchange is opgericht in 2011 en is gevestigd in San Francisco. Kraken biedt een breed scala aan cryptovaluta’s aan, waaronder Bitcoin, Ethereum, XRP en Dogecoin.

Bybit is een relatief nieuwe crypto exchange, maar is snel gegroeid tot een van de grootste in de wereld. De exchange is opgericht in 2018 en is gevestigd in Singapore. Bybit biedt een breed scala aan cryptovaluta’s aan, waaronder Bitcoin, Ethereum, Tether en Solana.

Huobi Global is een van de grootste crypto exchanges in Azië. De exchange is opgericht in 2013 en is gevestigd in Singapore. Huobi Global biedt een breed scala aan cryptovaluta’s aan, waaronder Bitcoin, Ethereum, Tether en EOS.

Dit is naar schatting de waarde aan crypto die ze momenteel beheren:

ExchangeWaarde aan crypto (miljarden dollar)
Binance190
Coinbase60
Kraken30
Bybit20
Huobi Global15
Opgelet: de waarde van crypto zijn fel onderhevig aan schommelingen

Keuze van een crypto exchange

Bij het kiezen van een crypto exchange zijn er een aantal factoren waarmee rekening moet worden gehouden, waaronder:

  • Betrouwbaarheid: De exchange moet betrouwbaar zijn en een goede reputatie hebben.
  • Veiligheid: De exchange moet veilig zijn en gebruik maken van de nieuwste beveiligingsmaatregelen.
  • Kosten: De exchange moet concurrerende kosten hebben.
  • Aanbod: De exchange moet een breed scala aan cryptovaluta’s aanbieden.

Conclusie

De cryptomarkt is een snelgroeiende markt en de keuze aan crypto exchanges is enorm. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het kiezen van een exchange en de factoren te overwegen die voor u het belangrijkst zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven