Wanneer ben je rijk in Thailand?

Je hoort wel eens over Europeanen of Amerikanen die naar Thailand verhuizen omdat ze daar met een gemiddeld Westers inkomen, naar Thaise normen als ‘rijk’ worden beschouwd. Maar is dat echt wel zo? Wij gingen statistieken na om te zien wanneer je echt rijk bent in Thailand.

Nu kunnen we rijk zijn zien op 2 manieren:

  1. Op basis van wat je actueel bezit oftewel je vermogen
  2. Op basis van je wat je actueel verdient of je inkomen

Laat ons beiden even van nader bekijken:

1. Rijk volgens bezit

In Thailand wordt rijkdom vaak gemeten aan de hand van het netto vermogen of bezit, dat is het totale vermogen van een persoon of gezin. Volgens het Thaise statistieken heeft een Thais gezin een gemiddeld netto vermogen van 1 miljoen baht (ongeveer € 25.000).

Op basis van deze definitie zou je kunnen zeggen dat je “rijk” bent in Thailand als je een nettovermogen hebt van meer dan 1miljoen baht. Dit is echter slechts een gemiddelde en er zijn natuurlijk veel mensen in Thailand die meer of minder vermogen hebben dan dit.

2. Rijk volgens inkomen

Een andere manier om rijkdom te definiëren is aan de hand van het inkomen. In Thailand wordt het mediaan inkomen van een volwassene geschat op 20.000 baht (iets minder dan € 500) per maand. Dit betekent dat de helft van de volwassenen in Thailand minder verdient dan 20.000 baht per maand en de andere helft meer.

Het betekent tegelijk dat als je maandelijks meer dan € 500 verdient, je jezelf bij de ‘rijkere’ mensen in thailand mag rekenen.

Met z’n allen naar Thailand dan maar?

Dat zou je kunnen stellen op basis van bovenstaande cijfers, want de kans is groot dat je jezelf bij de ‘rijke’ mensen in Thailand mag rekenen.

Tegelijk moet je je er ook bewust van zijn dat een land als Thailand minder voorzieningen heeft. Denk maar aan:

  • School
  • Veiligheid en corruptie
  • Zorgstel
  • Hygiëne
  • Taalbarrière

Toch 5 niet onbelangrijke zaken om in je achterhoofd te houden mocht je een verhuis richting Thailand overwegen.

Tip: Laat je spaarrekening voor jou werken

Work hard, play hard.. Right? Maar je kan tegelijk ook je spaarrekening voor jou laten werken. We tonen in onderstaand overzicht de top 10 spaarrekeningen van dit moment in België.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven