Aangroeipremie bij een spaarrekening: wat is het?

Een aangroeipremie is een extra rente die een bank kan toekennen aan een spaarrekening als de spaarder een bepaald bedrag spaart of een bepaalde tijd lang spaart. De aangroeipremie wordt berekend op het saldo van de spaarrekening aan het einde van een bepaalde periode, meestal een jaar.

In België zijn aangroeipremies niet verplicht. Banken mogen zelf bepalen of ze deze aanbieden en onder welke voorwaarden. De hoogte van de aangroeipremie verschilt per bank en per spaarrekening.

Doel van de aangroeipremie

Het principe van de aangroeipremie is bedoeld om spaarders aan te moedigen hun spaargeld gedurende een bepaalde periode op de rekening te laten staan, en zo de spaarrekening, zoals het woord het zelf zegt, te laten “aangroeien.”

Voorwaarden

Aangroeipremies kunnen een aantrekkelijke manier zijn om uw spaargeld te laten renderen. Het is echter belangrijk om de voorwaarden van de aangroeipremie goed te lezen voordat u een spaarrekening opent. Want die kan elke bank zelf bepalen.

Enkele voorbeelden van voorwaarden die een bank kan hanteren om deze premie toe te kennen:

  1. Geld bepaalde periode laten staan: Je moet je spaargeld op de rekening houden gedurende een opgelegde tijd en er niet aan komen.
  2. Tijdslimiet: Er is een bepaalde periode waarin je je geld moet laten staan, meestal een paar maanden tot een paar jaar.
  3. Extra beloning: Als je je geld gedurende die periode niet aanraakt, krijg je een extra beloning, een beetje extra geld.
  4. Voorwaarden: Er zijn regels, zoals een minimumbedrag dat je moet hebben en beperkingen op hoeveel je kunt opnemen.
  5. Uitbetaling: De extra beloning wordt meestal aan het einde van de periode uitbetaald als je aan de regels hebt voldaan.

Tip: Neem je spaarrekening regelmatig onder de loep

We tonen in onderstaand overzicht de top 10 best presterende spaarrekeningen van dit moment.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven