De RDR conventie: Hoe en wat?

De RDR conventie is een overeenkomst tussen Belgische autoverzekeraars. De conventie zorgt ervoor dat slachtoffers van verkeersongevallen sneller en eenvoudiger hun schadevergoeding ontvangen.

De RDR conventie is van toepassing op schadegevallen waarbij de materiële schade aan het voertuig van het slachtoffer niet meer bedraagt dan €25.000. In deze gevallen hoeft het slachtoffer de verzekeraar van de tegenpartij niet te contacteren. Het slachtoffer meldt het schadegeval bij zijn eigen verzekeraar, die vervolgens een expert stuurt om de schade te begroten. De verzekeraar van het slachtoffer betaalt de schadevergoeding aan het slachtoffer binnen drie maanden.

Voordelen voor slachtoffers van een verkeersongeval

  1. Snelle vergoeding van de schade
  2. Minder administratieve rompslomp
  3. Geen discussie over de aansprakelijkheid

Voor wie?

  • Voor een schadegeval dat zich heeft voorgedaan in België.
  • Het slachtoffer moet een autoverzekering hebben afgesloten bij een verzekeringsmaatschappij die aangesloten is bij de RDR conventie.
  • Zoals bij de intro aangegeven: de materiële schade aan het voertuig van het slachtoffer mag niet meer bedragen dan €25.000.

Valt mijn verkeersongeval onder de RDR conventie?

Als u betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval, is het raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeringsmakelaar om te controleren of de RDR conventie van toepassing is op uw situatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven