Tandverzekering Helan

Met een mooi en verzorgd gebit maak je steevast een goede indruk. Maar helaas is dat niet iedereen van nature gegeven. En de wettelijke ziekteverzekering betaalt een groot deel van je tandzorgkosten niet terug. Bij Helan weten ze dat een tandverzekering geen overbodige luxe is. Laat hoge facturen je glimlach niet bederven en kies voor de kwalitatieve tandverzorging Dentalia Plus van Helan.

Wat is een tandverzekering?

Moet je kind een beugel dragen? Heb je een prothesebehandeling nodig? Of een implantaat? Geen zorgen. Met een tandverzekering geniet je van een terugbetaling van tandzorgkosten die niet gedekt worden door de wettelijke ziekteverzekering. Met de tandverzekering Dentalia Plus hoef je je dus geen zorgen te maken over torenhoge tandartskosten en hoef je geen enkele behandeling uit te stellen. Want zelfzorg is belangrijk. En dat snappen ze bij Helan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tandverzekering Helan?

Voordelen

 • Terugbetaling van tandzorgen, implantaten, protheses, parodontologie en orthodontie.
 • Terugbetaling tot 1250 euro per persoon.
 • Beperkte wachttijd van 6 maanden (preventieve en curatieve zorgen en parodontologie) en 12 maanden (implantaten, protheses en orthodontie). Wanneer je al een gelijkaardige tandverzekering hebt, en overstapt op Dentalia Plus, vervalt de wachttijd.
 • Geen wachttijd in geval van een ongeval.

Nadelen

 • Esthetische tandbehandelingen en geneesmiddelen worden niet terugbetaald.
 • Radiologie en stomatologie die niet toegankelijk is voor de tandarts, is niet verzekerd door Helan.
 • Tandzorgkosten waarvan de facturatie onwettig is worden niet terugbetaald.
 • Een Dentalia Plus tandverzekering afsluiten kan enkel wanneer je klant bent bij Helan Ziekenfonds.

Wat wordt er gedekt door een Helan tandverzekering?

De kwalitatieve tandverzekering Dentalia Plus van Helan verzekert preventieve tandzorg (100% terugbetaald), curatieve tandzorg (80% terugbetaald), orthodontie (60% terugbetaald) en prothesen, implantaten en parodontologie (80% terugbetaald).

 • Preventieve tandzorgen: controlebezoeken, mondonderzoeken, verwijderen van tandsteen, tandvleescontrole, preventieve raadplegingen en verzegelen van putjes en groeven.
 • Curatieve tandzorgen: technische behandelingen, vullen van gaatjes, mondradiologie en verwijderen van tanden.
 • Orthodontie: behandelingen om afwijkende tansposities te verbeteren, met een beugel of blokjes.
 • Prothesen, implantaten en parodontologie: vervangen van tanden of behandelen van tandvleesproblemen, ligamenten en tandholtes.

Voor alle terugbetalingen geldt een plafond. Dat wil zeggen: een maximaal bedrag dat je jaarlijks terugkrijgt. Het jaarplafond voor preventieve tandzorg, curatieve tandzorg en parodontologie is 350 euro (eerste jaar van aansluiting), 650 euro (vanaf het tweede jaar) en 1250 euro (vanaf het derde jaar). Voor orthodontie, implantaten, kronen en prothesen bedraagt het jaarlijks plafond 0 euro (eerste jaar van aansluiting), 650 euro (vanaf het tweede jaar) en 1050 euro (vanaf het derde jaar).

Hoe kan je een Helan tandverzekering afsluiten of opzeggen?

Afsluiten

Je kan een tandverzekering afsluiten bij Helan tot en met de leeftijd van 64 jaar, vanaf slechts enkele euro’s per maand.

Opzeggen

Vooraleer je je tandverzekering stopzet, denk je beter 2 keer na. Tandzorg wordt namelijk duurder en duurder. Je tandverzekering bij Helan opzeggen kan je op elk moment, mits het respecteren van de opzegtermijn van 1 maand. Je kan een standaard opzegformulier online terugvinden in je Helan-account. Dit document verstuur je aangetekend naar Helan, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven