Uitvaartverzekering Dela

Je begrafenis is iets wat je liefst zo lang mogelijk voor je uitschuift en waar je liever niet aan denkt. Toch is het raadzaam om er al bij stil te staan. En je voor te bereiden door middel van een uitvaartverzekering. Je nabestaanden blijven immers zo gespaard van de financiële, administratieve en praktische beslommeringen die een begrafenis met zich meebrengt. Zo kunnen ze zich in alle rust focussen op afscheid nemen en rouwen.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering geeft jou én je nabestaanden gemoedsrust. Want ze dekt de kosten van je begrafenis of crematie. Dat betekent geen financiële zorgen. Want het kostenplaatje van een gemiddelde begrafenis ligt tegenwoordig best hoog.

Dela gaat nog een stapje verder want in hun uitvaartverzekering is er standaard nabestaandenzorg inbegrepen. Concreet betekent dit dat er een consulent langsgaat bij je nabestaanden om te helpen bij de praktische en administratieve kant van de begrafenis.

De uitvaartverzekering van Dela ontzorgt jouw naasten dus optimaal.

Wat zijn de voor- en nadelen van een Dela uitvaartverzekering?

Voordelen

  • Uitbetaling van de uitvaartkosten ter waarde van het verzekerd kapitaal.
  • Je kinderen tot 18 jaar zijn meeverzekerd.
  • Geen administratieve en financiële zorgen voor je nabestaanden.
  • Premie op maat van jouw wensen.
  • Psychologische bijstand.
  • Waardevaste polis.
  • Winstdeelname.
  • Nabestaandenzorg.

Nadelen

  • Overlijden ten gevolge van zelfmoord binnen het jaar na ingang van de polis wordt niet gedekt.
  • Voor psychologische bijstand, repatriëring en extra bijstand gelden specifieke uitsluitingen. Deze kan je terugvinden in de Algemene Voorwaarden van je polis.

Wat wordt er gedekt door een Dela uitvaartverzekering?

Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit bij Dela, betaal je een periodieke bijdrage. Je kiest zelf of je in één keer betaalt, maandelijks of jaarlijks. Bovendien bepaal je zelf tot welke leeftijd je betaalt (maximaal tot 80 jaar). Je bent vanaf de eerste keer dat je je premie betaalt, verzekerd op het risico op overlijden. En dit voor het volledig verzekerd kapitaal.

Bij een overlijden, betaalt Dela de uitvaartkosten rechtstreeks aan de begunstigde in de polis of de begrafenisondernemer. De uitvaartkosten worden terugbetaald, ter waarde van het verzekerd kapitaal. Dit bedrag bepaal je zelf en ligt tussen de 2.500 en 10.000 euro.

Naast een uitbetaling van de begrafeniskosten kunnen je nabestaanden rekenen op psychologische bijstand na je overlijden. Ze kunnen zich beroepen op een psycholoog bij het rouwverwerkingsproces.

Ook repatriëring is inbegrepen in je uitvaartverzekering. Kom je te overlijden in het buitenland, dan wordt je lichaam overgebracht naar België. Dela draagt deze kosten.

Het regelen van een begrafenis brengt heel wat met zich mee. Om je nabestaanden hiervan te ontzorgen, voorziet Dela een consulent nabestaandenzorg die al deze praktische en administratieve beslommeringen voor zijn of haar rekening neemt.

Hoe kan je een uitvaartverzekering afsluiten of opzeggen?

Je uitvaartverzekering kan je bij Dela makkelijk online afsluiten. Vul je geboortedatum in en het aantal mensen dat je wenst te verzekeren en bereken je premie in slechts 1 minuut! Je bent verzekerd van zodra je je eerste premie betaald hebt.

Alles wordt duurder en duurder. Ook begrafeniskosten. Denk dus goed na voor je je uitvaartverzekering stopzet. Je verzekering stopzetten kan je op verschillende manieren: via het online opzegformulier, via mail of per post.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven