Puk code van mijn GSM kwijt, wat nu?

Een PUK-code is een persoonlijke ontgrendelingscode die wordt gebruikt om een simkaart te ontgrendelen als de PIN-code drie keer verkeerd werd ingevoerd. De PUK-code is een 8-cijferige code die wordt verstrekt bij het aanvragen van een simkaart.

Als u de Pukcode van uw gsm kwijt bent, kunt u deze opvragen bij uw telecomprovider in België. U kunt contact opnemen met de klantenservice van uw provider of een bezoek brengen aan een winkel van uw provider. Let wel op: U moet uw identiteit kunnen bewijzen om uw Pukcode op te vragen. Dit om te vermijden dat uw simkaart ontgrendeld zou kunnen worden door de verkeerde persoon.

Waar vind ik mijn Pukcode?

Uw Pukcode wordt verstrekt op het kaartje waaraan uw simkaart was bevestigd. Het kaartje wordt meegeleverd bij uw simkaart. Als u het kaartje kwijt bent, kunt u uw Pukcode opvragen bij uw telecomprovider.

Hoe kan ik mijn Pukcode opvragen?

Als u contact opneemt met de klantenservice van uw telecomprovider, moet u uw naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum doorgeven. Er zal normaal gezien ook gevraagd worden uw identiteitsbewijs (paspoort of rijbewijs) voor te leggen.

Als u een bezoek brengt aan een winkel van uw telecomprovider, is dezelfde procedure en identiteitscontrole van toepassing.

Hoe kan ik mijn simkaart ontgrendelen met mijn Pukcode?

Als u uw Pukcode heeft ontvangen, kunt u uw simkaart ontgrendelen door de volgende stappen te volgen:

  1. Start uw gsm op
  2. Voer uw Pukcode in op uw telefoon.
  3. Voer vervolgens een nieuwe PIN-code in.
  4. Klik op “OK”.

Uw simkaart wordt nu ontgrendeld en u kunt voortaan nieuwe PIN-code gebruiken om uw telefoon te ontgrendelen.

Tip voor het onthouden van uw Pukcode

Om te voorkomen dat u uw Pukcode vergeet, kunt u deze bij ontvangst van uw simkaart op een veilige plaats opschrijven of een foto van maken zodat deze bewaard blijft in uw foto’s.

Samenvatting

Als u uw Pukcode van uw gsm kwijt bent, kunt u deze opvragen bij uw telecomprovider. U moet altijd uw identiteit kunnen bewijzen om uw Pukcode op te vragen.

Tip: Vergelijk alle providers

Er zijn heel wat aanbieders op de markt die herlaadkaarten en abonnementen aanbieden in België. Het loont absoluut de moeite om de providers die wel in Vlaanderen actief zijn eens goed te vergelijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven